25 Kasım 2018 13:49

Yaşanan heyelan sonrası binanın temelinden insan iskeleti çıktı

İzmit'te bir binanın temelinde meydana gelen toprak kaymasının ardından ortaya çıkan ve insana ait olduğu sanılan iskelet, koruma altına alınacak.

Fotoğraf: Dinçer Akbir/DHA

Paylaş

İzmit'te, bir binanın temelinde meydana gelen toprak kaymasının ardından, toprağın içinden insana ait olduğu sanılan iskelet çıktı. Müze Müdürlüğü görevlileri, yapılan inceleme sonucu iskeletin, bölgede bulunan antik çağ mezarlıklarından kaldığını belirtti.

Cedit Mahallesi Şen Sokak'taki binanın temelinde toprak kayması meydana geldi. Yan binada oturanlar, heyelan sonrası toprağın üzerinde kafatası olduğunu görünce polise haber verdi. Bölgeye gelerek kafatasını inceleyen Kocaeli Müze Müdürlüğü görevlileri, insana ait olduğu sanılan kafatasının devamında iskelet olduğunu belirledi. İskeletin, bölgede bulunan antik çağ mezarlıklarından kaldığı belirtilirken korumaya alınacağı ifade edildi.

Mahallede yaşayan yurttaşlardan Erkan İşeri, iskeletin çıktığı inşaat temelinin yanında evlerinin olduğunu ve bölgede antik çağdan kalma mezarlıkların bulunduğunu belirterek, "Bizim binanın inşaatı sırasında burada antik mezarlık bulunmuştu. O dönemde de Müze Müdürlüğünden ekipler gelip buradaki mezarlığı taşımışlardı. Bu iskeletin o zamandan kaldığını düşünüyoruz. Toprak kayınca ortaya çıktı" dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakırlı yurttaşlar: 20 korumayla gezen belediye başkanı mı olur?

SONRAKİ HABER

'Kim Milyoner Olmak İster?'de sorulan soruya arkeologlardan tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...