25 Kasım 2018 09:36
Son Güncellenme Tarihi: 25 Kasım 2018 12:07

Halep'te klorin gazı saldırısı sonrası Rusya'dan hava bombardımanı

Rusya, Halep'te klorin gazı yüklü havan mermisi ile düzenlenen saldırı sonrası bölgeye hava bombardımanında bulundu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin terör yanlılarının Halep halkına yönelik kimyasal saldırı düzenlenen bölgedeki mevzilerini vurduğunu" duyurdu.

Sputnik'in haberine göre Konaşenkov, Rusya'nın Türkiye'yi 'sıcak iletişim hattı' üzerinden uyardığı bilgisini de verdi.

100'ÜN ÜZERİNDE KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Suriye’nin Halep kentindeki konut bölgelerine dün silahlı gruplar tarafından klorin gazı yüklü havan mermisi ile düzenlendiği belirtilen saldırının ardından gerilim yüksek. Aralarında çocukların da bulunduğu 100'ün üzerinde kişinin kimyasal zehirlenme nedeniyle hastaneye kaldırıldığı açıklanırken, Suriye ordusu silahlı grupların mevzilerini vurdu. Rusya ise saldırının ‘İdlib’de El Nusra Cephesi’nin kontrolündeki bölgeden düzenlendiğini’ açıklayarak, buradaki silahlı grupların garantörü konumundaki Türkiye ile görüşeceğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, klorin gazı saldırısının İdlib’deki silahsız bölgeden yapıldığını söyledi. Konaşenkov, “Rus tarafı bu olayı, İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinde silahlı muhaliflerin ateşkes düzenine uyulmasının garantörü olarak Türk tarafıyla görüşmek istiyor” dedi. Rus sözcü 8’i çocuk 46 kişinin kimyasal zehirlenme nedeniyle tedavi edildiğini söylerken, Suriye devlet televizyonunun son verilerine göre gazdan etkilenerek hastaneye yatırılanların sayısı 73. Saldırıda Halep’in Halidiye ve Zahra mahalleleri ile Nil caddesi hedef alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tanrıkulu'dan kadına yönelik şiddete karşı kanun teklifi

SONRAKİ HABER

Gazeteci Suat Karagöz gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...