25 Kasım 2018 09:10

Buldan: Cumhur İttifakına karşı halk ittifakını oluşturacağız

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Arnavutköy'de partisinin etkinliğinde konuştu, yerel seçimi ve AİHM'nin Demirtaş kararını değerlendirdi.

Fotoğraf: Mesut Varol/AA

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Arnavutköy İlçe Örgütünün düzenlediği buluşmaya katıldı. AKP-MHP’nin Cumhur İttifakını yerelde de sürdürme açıklamalarını hatırlatan Buldan “Cumhur İttifakına karşı halk ittifakını oluşturacağız” dedi.

AİHM’nin Selahattin Demirtaş kararına ilişkin konuşan Buldan, “AİHM bir karar verdi. Sevgili Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesine dair kararı AKP siyasi bir karar olarak nitelemekte. Hayır, AİHM’nin kararı hukuki bir karardır. Sizin Selahattin Demirtaş’ı cezaevinde tutmanız siyasi bir karardır. Arkadaşlarımız siyasi rehinedir” dedi.

BU SEÇİM BİZİM İÇİN REFERANDUM NİTELİĞİNDE

HDP’nin yerel seçimlere giderken yeni bir şiddet politikasıyla karşı karşıya olduğunu belirten Buldan, “7 Haziran seçimlerinden sonra başlatılan bu konseptle demokratik siyaseti tasfiye etmeye çalışanlar başta milletvekillerimiz olmak üzere, belediye eş başkanlarımızı, partili arkadaşlarımızı tutuklayarak rehin aldılar. Cezaevinde milletvekillerimiz, belediye eşbaşkanlarımız ve 5 bine yakın üyemizin tutsak edildiği bir dönemde yeniden seçim sürecine girdik. Bu seçim süreci bizler açısından bir referandum niteliğindedir. Bir seferberlik ruhuyla çalışacağız ve hep birlikte kazanacağız. Şimdi bir tarafta Cumhur İttifakı var. Bu Cumhur İttifakı’nın sözcüleri bizleri “zilllet ittifakı” olarak tanımlıyor. Biz bir halk ittifakıyız. Bu ülkenin barıştan yana olan kesimleriyiz. Her türlü engelleme çabalarınıza rağmen bizler güç birliklerimizi Türkiye’nin her yerinde oluşturacağız. Cumhur ittifakına karşı halk ittifakını oluşturacağız. Bunu hiçbir şekilde engelleyemeyecekler” ifadelerini kullandı.

DİYARBAKIR’DA KAYYIMI ADAY GÖSTERDİLER

“Bugün baktılar ki kaybedecekler, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi yerlere belediye başkanlarını kazanamayacaklar, şimdiden karalama politikalarına başladılar” diyen Buldan devamında şu ifadeleri kullandı: “Bakıyoruz, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na kayyumu aday gösterdiler. Cesaretiniz varsa Diyarbakır’a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu gönderin. Binali Yıldırım’ı gönderin. Ama cesaretleri yok. Biliyorlar ki kaybedecekler. Söz veriyoruz, orada da, burada da kaybedecekler.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş Meclise yazı gönderdi: Asgari ücretten vergi alınmasın

SONRAKİ HABER

2018’de en az 92 kadın işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...