25 Kasım 2018 07:39

Bahçeli: Sistemin muhafazası için her fedakarlığı yaparız

Antalya kampında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Sistemin muhafazası için her fedakarlığı seve seve yaparız' dedi.

Fotoğraf: Mustafa Çiftçi/AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Antalya kampının kapanışında yaptığı konuşmada "Sistemin muhafazası için her fedakarlığı seve seve yaparız" dedi.

"MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin teoriden pratiğe kadar her aşamasında içindedir, aktif bir öğesidir. Mimarisinde pay sahibi olduğumuz hükümet sisteminin muhafazası için ihtiyaç duyulan her fedakarlığı elbette seve seve yaparız, bundan gocunmayız" diyen Bahçeli, yerel seçimlerde Ankara, İstanbul ve İzmir'de aday çıkarmayacaklarını yineledi ve "AKP'nin adaylarını ön şartsız destekleyeceğiz" ifadesini kullandı.

"Türkiye’nin pek çok sorunu var iken hele hele cumhuriyetin 3. evresine yeni geçmişken olaylar karşısından sorumsuz bir şekilde hareket edemeyiz" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Ülkülerimizi savunmak zahmete katlanmadan bedel ödemeden gerçekleşmez. Uzun hedefleri kucaklayanlar ancak ve ancak yüreğini vicdanı ruhu ve şuuru büyük olan dava adamlarıdır. Dava adamlığına sahip olmayanlar irade göstermeyenler kararının arkasında duramayacakların soluğu kesilince geleceği reddedenlerin sahip olabilecekleri bir unvan değildir ülkücülük.

Gelecek gevşeklikle inşa edilemez. Korkaklardan fatih çıkamaz. Geleceğin Türkiye’si de bugünün faziletli fedakarlıklarıyla olacaktır. Biz bir tarih yazıyoruz. Türkiye’nin ve Türk milletinin son yıllarda yaşadığı tehditler ülkücülere yeni bir görev yüklemektedir. Bütün kindar gözler üzerimizdedir uyuyarak mezarımızı kazarlar. Bu kapsamda ön almalıyız. Bir gerçek vardır o da şudur. Türkiye Cumhuriyeti’nin istikrarlı yönetimi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Bunu sağlayacak olanda cumhur ittifakıdır."

AİHM'NİN DEMİRTAŞ KARARI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AİHM'in Selahattin Demirtaş kararına ilişkinse şunları söyledi: "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, skandal bir karara imza atmıştır. Terörü öven, terör saldırılarını provoke eden, tescilli bir bölücünün siyasi nedenlerle cezaevine sokulduğu iddia edilmiştir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 20 Kasım'da ülkemize 'PKK'lı Demirtaş'ı derhal serbest bırakın' çağrısı yapmış, üstelik utanmadan tazminata mahkum etmiştir. Elbette 53 insanın kanı bulunan Demirtaş'ı adeta mağdur ve hakkı yenilmiş bir kişi gibi göstermek ayıptır, ahlaksızlıktır, hukuksuzluktur, Türk milletine hakarettir." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Elektrik üretiminde güneş enerjisinin payı yalnızca yüzde 2,7

SONRAKİ HABER

Emin Alper’in YTÜ’de düzenleyeceği söyleşi engellendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...