24 Kasım 2018 14:06

Kadınlar şiddete karşı sokağa çıktı, dayanışma çağrısı yaptı

Balıkesir ve Fındıklı'da kadınlar şiddete karşı sokağa çıktı, kadına yönelik şiddete, tacizlere ve tecavüzlere karşı dayanışma çağrısı yaptı.

Fındıklılı kadınlar. Fotoğraf: Eren Dağıstanlı

Paylaş

Fındıklı Kadın İnisiyatifi, Kuzeyin Kadınları Platformu ve Mjora Pedal grubunun çağrısıyla bir araya gelen Fındıklılı kadınlar, kadına yönelik şiddete karşı eylem yaptı.

Kadına yönelik şiddete, tacizlere ve tecavüzlere karşı bir araya gelen kadınlar, yürüyüş sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi.

Fındıklılı Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan avukat İlayda Önal;  “Bugün burada, 25 Kasım 1960’da hak mücadelesi verdikleri için tecavüze uğrayıp öldürülen, erkek şiddetinin en vahşi hallerinden birine maruz kalan Mirabal kardeşlerin mücadelesini sürdürmek için toplandık.” İfadelerini kullandı.

Fındıklılı kadınların basın açıklamasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de katılarak destek verdi. 

BALIKESİR’DE KADINLARDAN ŞİDDETE TEPKİ

Balıkesir  Kadın Platformu önderliğinde bir araya gelen kadınlar Alihikmetpaşa Meydanı’nda kitlesel bir basın açıklaması yaptı, taciz, tecavüz ve şiddete karşı dayanışma çağrısı yaptı. 

Platform  adına konuşan Ayşe Yılmaz, Ülkemizde kadınların 25 Kasım’a zorlu koşullarda girdiklerine dikkat çekerek, krizin faturasını da en çok kadınların ödediğini ve yaşanan işsizlik, yoksulluk ve açlığın kadınlara daha çok şiddet ve istismar olarak yansıdığını sözlerine ekledi.    

Balıkesir’de 25 Kasım kutlama etkinlikleri 26 Kasım Pazartesi günü Karesi AVM Konferans salonunda düzenlenecek olan Kadının toplumdaki konumu ve  kadın emeği konulu söyleşiyle sürecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Her medeni ölüm aslında medeniyetin ölümüdür

SONRAKİ HABER

Şiddete, sömürüye, eşitsizliğe karşı kadınlar alanlarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...