24 Kasım 2018 09:11

Kadına şiddete şaşırtan savunma: Ben darbetsem sonuçları bu olmazdı

Kadına şiddet nedeniyle hapis istemiyle yargılanan Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi 'Bir bayanı darbetsem sonuçları bu olmazdı' savunması yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ege Üniversitesi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi A.A’nın, aynı okuldaki son sınıf öğrencisi G.B.A’yı dövdüğü gerekçesiyle, 1 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. A.A. savunmasında, “1.85 boyunda olmam ve 25 sene spor yapmam nedeniyle, iki saat boyunca narin bir bayanı darbetsem sonuçları bu olmazdı” diyerek kendini savundu.

Ege Üniversitesi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü son sınıf öğrencisi G.B.A, aynı bölümde öğretim görevlisi olarak görev yapan A.A’nın geçen yıl 10 ve 29 Ekim tarihlerinde kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Savcılık, A.A. hakkında ‘hakaret, tehdit ve yaralama’ suçlarından 1 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, A.A’nın, hakaret ve tehditte bulunduğu G.B.A’nın ayak parmağını kırdığı, vücudunda basit tıbbi müdahaleyle iyileşmeyecek hafif kırığa yol açan şiddet uyguladığı anlatıldı. İddianame İzmir 25. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, dava açıldı.

Duruşmada ifade veren G.B.A, A.A’nın  kıskançlık nedeniyle kendisini 10 Ekim 2017 tarihinde darbettiğini söyledi. Müzik grubunun menajerliğini yaptığı için, bir süre daha mecburen A.A’yla görüşmeye devam ettiğini anlatan G.B.A, bu olayın ardından A.A’nın, kendisini konuşmak için bir mekana çağırdığını söyleyerek, burada bana  ‘Sen bittin seni  öldüreceğim’ diyerek tekrar şiddet uyguladığını ifade etti. G.B.A, “Olayın ardından hâlâ sağ olduğum için seviniyorum” diye konuştu.

‘KENDİSİNİ ATMAMASI İÇİN ÜZERİNE OTURDUM’

A.A, savunmasında G.B.A’ya herhangi bir şiddet uygulamadığını öne sürerek, “1.85 boyunda olmam ve 25 sene spor yapmam nedeniyle, iki saat boyunca narin bir bayanı darbetsem sonuçları bu olmazdı. Şiddet uygulamadım. Kendisini pencereden atmaması üzerine oturdum” dedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

2019 yerel seçimlerinde AKP belediye başkan adaylarının tam listesi

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri 713’üncü haftada da bir arada

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...