24 Kasım 2018 08:26
Son Güncellenme Tarihi: 24 Kasım 2018 09:04

Kılıçdaroğlu: Öğretmenler meslek kanununu Meclis'e sunuyoruz

Öğretmenler Günü Buluşmasında konuşan Kılıçdaroğlu 'Öğretmenler meslek kanunu çıkmalı. Kanun teklifi olarak Meclis'e sunacağız' dedi

Fotoğraf: Tolga Yanık/DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Öğretmenler Günü Buluşmasında konuştu. Öğretmenler meslek kanunu hazırladıklarını ve kanun teklifini Meclis'e sunacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, eğitime dair eleştirileri ve önerilerini sıraladı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

- "Eğitim sorunları olan bir ülkenin büyüme şansı yoktur. Eğitimin önündeki tüm engelleri kaldırmalıyız. Eğitim olmadan, çağdaş uygarlığı yakalama lüksünüz yoktur."

- "Türkiye'de sağlıklı bir eğitim politikası yok. Bütün anne ve babalar çocuklarının nitelikli bir eğitim almasını istiyor. Hiçbir anne ve baba çocuğunun eğitiminden memnun değil. İmkanları olanlar çocuklarını Lonra'ya yolluyorlar. Peki parası olmayanlar ne yapacak?"

- "Eğitim için yaptığımız bir çalışma var. Öğretmenlerin yüzde 75.85'i toplumdaki saygınlığının düştüğünü düşünüyor. Yüzde 75.57'si devlet okullarında eğitimin niteliğinin düştüğünü düşünüyor. Yüzde 70'i okul yöneticisi olmak için mutlaka torpil gerekir diye düşünüyor. Yüzde 36.2'si geçenemiyorum ek iş yapıyorum diyor." 

- "Bir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almamalıdır" 

- "Öğretmene 3600 ek gösterge verilmelidir" 

- "Öğretmen açığı var. Sayıştay'ın 2017 raporuna göre 153.640 öğretmen açığı var. Dışarda atama bekleyen yüz binlerce kişi. Açık var atama yapmıyorsunuz. Hangi gerekçe ile yapmıyorsunuz? Efendim tasarruf.. Olmaz. Eğitim alanında tasarruf olmaz."

- "Özel okullara yardım ediliyor. Bu da başka bir garabet. Devlet okuluna yardım yapmıyorsun, özel okullara yardım yapıyorsun. Kapatın o zaman Milli Eğitim Bakanlığını. Öğretmenlere verin onlar daha iyi yönetirler." (HABER MERKEZİ) 

 

ÖNCEKİ HABER

Danone işçilerinden TARİŞ işçilerine destek

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile İstanbul'da görüşecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa