24 Kasım 2018 07:59

Öğretmen Kazım Ünlü halk kütüphanesi Mazgirt’te açıldı

KHK ile ihraç edilen ve ardından geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden öğretmen Kazım Ünlü anısına Mazgirt'te kütüphane açıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ergin TEKİN
Dersim

Geçen yıl  geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden öğretmen Kazım Ünlü adına Halk Kütüphanesi açıldı. Kazım Ünlü, öğretmenlik mesleğini sürdürürken hükümetin ihraç ettiği kamu emekçilerinden biriydi.

Mazgirt Belediyesi, çalışma arkadaşları, ailesi ve arkadaşlarının desteğiyle Dersim’in Mazgirt İlçesinde oluşturulan kütüphanenin açılışına çok sayıda kişi katıldı.

ONUN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTEDİK

Açılış sırasında bir konuşma yapan Çorlu Eğitim Sen Şube Başkanı Şükrü Civelek, sendikal mücadelenin önemli kişilerinden birisi olan Kazım Ünlü’yü  erken kaybettiklerini belirterek, “Mücadeleye çok daha fazla katkı ve emek harcayacağı dönemde aramızdan ayrıldı. Ayrılmasının bir nedeni  sağlık gibi görünse de, bunu tetikleyen 15 Temmuz sonrasında geçen sıkıntılı bir dönem vardı. Sendikal mücadelede yer alan emeğinin hakkını isteyen arkadaşlarımıza o dönemden sonra sistem ihracı uygun gördü. Kazım Ünlü de ihraç edilen arkadaşlarımızdandı. Bu haksızlığa uğramak büyük ihtimalle rahatsızlığını da tetiklemiştir. Kazım Hocanın bir hayali vardı. Sürekli bir kitabevi oluşturmak ve gençlerin burada bu kitapları okumasını istiyordu. Ömrü yetmese de biz arkadaşları olarak onun bu hayalini gerçekleştirmek istedik” dedi.

GÜLER YÜZÜNÜ HATIRLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Emek Partisi Dersim İl Başkanı Mustafa Taşkale ise Kazım Ünlü’yü şu sözlerle anlattı, “Moralimizin bozuk olduğu zamanlarda bile neşesi ve sıcaklığıyla bize moral veren, kaybettiğimizi düşündüğümüzde bile ‘hayır sabırlı olun kazanacağız’ diyebilen bir arkadaşımızdı. Yine yaşayacağımız sıkıntılarda onun güler yüzünü hatırlamaya devam edeceğiz. Mazgirt Belediyesinin onun adına böyle bir kütüphaneye destek vermesi, Mazgirt’te böyle bir kütüphanenin açılması önemli ve anlamlıdır. Bir adım atıldı. Önemli olan bundan sonra buraya sahip çıkıp büyüterek Kazım Hocaya olan sorumluluğumuzu yerine getirmektir.”Emek Partisi Tekirdağ İl Başkanı Mukaddes Akdeniz de Kazım Ünlü Halk Kütüphanesinin binlerce gencin aydınlanmasına katkı sağlayacağını belirtti. Emek Partisi Mazgirt İlçe Başkanı Salih Gündoğan ise, “bu kütüphane onun düşüncesinin, mücadelesinin burada kök salmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Emine Erdoğan’a göre kadına şiddetin çözümü ‘aile’de

SONRAKİ HABER

Danone işçilerinden TARİŞ işçilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...