24 Kasım 2018 05:13

Kılıçdaroğlu: İstanbul'dan eğilim yoklaması talebi gelmedi

İnce'nin eğilim yoklaması şartına dair konuşan Kılıçdaroğlu: Değerlendireceğiz. İstanbul'dan eğilim yoklaması yapılmasına ilişkin bir talep gelmedi

Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

Paylaş

CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı ve Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde adı geçen Muharrem İnce'nin eğilim yoklaması şartı için konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz. İstanbul'dan eğilim yoklaması yapılmasına ilişkin bir talep gelmedi" ifadelerinde bulundu. CHP lideri, Mansur Yavaş'tan toplumun bir beklentisi olduğunu da söyledi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün yazısının ilgili kısmı şu şekilde:

'İSTANBUL'DAN EĞİLİM YOKLAMASINA İLİŞKİN TALEP GELMEDİ'

“İstanbul'la ilgili eğilim yoklaması olursa katılacağını, olmazsa katılmayacağını, parti için çalışacağını, partili olduğunu ifade etti. Biz zaten örgütlere ‘Nerelerde eğilim yoklaması yapılmalı, nerelerde eğilim yoklaması istiyorsunuz?' diye yazı göndermiştik. Önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz. İstanbul'dan eğilim yoklaması yapılmasına ilişkin bir talep gelmedi. Şu anda eğilim yoklaması yapılacak yerlerde çalışma devam ediyor. Eğilim yoklamasından sonra süratli bir şekilde açıklayacağız. Oradan kim çıkarsa belediye başkanı adayı olarak Parti Meclisimiz karara bağlayacak. Tabii anketler de yapıyoruz.”

'MANSUR BEY'DEN BEKLENTİ VAR'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'a ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“2014 seçiminde belediye başkan adayımız olan Mansur Yavaş, toplunun her kesimi tarafından sevilip sayılan, güven veren bir kişi. Dolayısıyla Mansur Bey'in isminin adaylık sürecinde dillendirilmesi de normal bir şey. Mansur Bey'den toplumun bir beklentisi var.”

ÖNCEKİ HABER

Öğrencileri darbedip, paralarını alan polis tutuklandı

SONRAKİ HABER

Cami için üniversitedeki ağaçlar söküldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...