24 Kasım 2018 03:35

Kadın cinayetinde baronun müdahillik talebine ret

İzmir'de çocuğunun gözleri önünde öldürülen Müzeyyen Laçin'in ilk duruşması görüldü. Katil zanlısı savunmasında 'kıskançlık' bahanesi öne sürdü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir'in Tire ilçesinde, Müzeyyen Laçin'in (28) geçen mart ayında evinde başından tabancayla vurularak öldürülmesiyle ilgili dava görüldü. Katil zanlısı tutuklu Mehmet Bayram, Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasında hakim karşısına çıktı.

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Bayram ile taraf avukatları ve Laçin'in ailesi katıldı. Mahkeme başkanı davaya müdahil olmak isteyen İzmir Barosu'nun talebini ise reddetti. Tutuklu sanık Mehmet Bayram savunmasında, kıskançlık bahanesini öne sürdü. 

Mahkeme, tanıkların dinlenilmesinin ardından duruşmayı 22 Ocak 2019'a erteledi.

İZMİR BAROSU MÜDAHİL OLMA TALEBİNE RET

DHA'nın haberine göre Mahkeme davaya müdahil olmak isteyen İzmir Barosu'nun talebini reddederken Baro Başkanı Özkan Yücel, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, kadın cinayetlerinin son bulmasını istediklerini belirtti ve "Bu dosyada dahil olmak, burada kadınların haklarını savunmak için kadına karşı, şiddetin ve cinayetlerin son bulacağı bir duruşu ortaya koymak için geldik. Mahkeme başkanı katılma talebimizi reddetti. Ama bizim bu konudaki mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" ifadesini kullandı.

Duruşma sonrası adliye önünde konuşan baba Kenan Laçin "Adalet yerini bulsun. Sonuna kadar arkasındayız. Olayla ilgili ne diyeyim hepsi mahkemede okundu. Sonuna kadar arkasındayım ve davacıyım" dedi.

Anne Adalet Laçin de, "Kadın cinayetleri son bulsun. Gerekli cezaların artırılmasını istiyorum. Ceza olarak ağırlaştırılmış müebbet bekliyorum. Başka türlü acımı hafifletemezler" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa Baro Başkanı: Türkiye AİHM'in Demirtaş kararına uymalı

SONRAKİ HABER

Öğrencileri darbedip, paralarını alan polis tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...