23 Kasım 2018 14:22

Af Örgütü: AİHM, Kavala için de ihlal kararı verecek

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Strateji ve Araştırma Yöneticisi Andrew Gardner: AİHM Kavala konusunda da ihlal kararı verecek. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Af Örgütü Türkiye Strateji ve Araştırma Yöneticisi Andrew Gardner, AİHM’nin Selahattin Demirtaş kararına atıfta bulunarak, Osman Kavala’nın tutukluluğunun da ‘siyasi’ olduğunu vurguladı, “AİHM bu konuda da ihlal kararı verecek” dedi.

Uluslararası Af Örgütü Türkiye Strateji ve Araştırma Yöneticisi Andrew Gardner, webiz’de Beril Eski’nin sunduğu ‘Haklıyız’ programına konuk oldu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Selahattin Demirtaş kararına ve bu karara Türkiye hükümetinden gelen tepkilere değinen Gardner, “AİHM çok eleştirildi ama önemli ve yerinde bir karar verdi” dedi. 

Gazete Karınca’da yer alan habere göre, kararın Türkiye için bağlayıcılığının bulunduğunu belirten Gardner, Demirtaş’ın hemen serbest bırakılması gerektiğini ve Türkiye’nin AİHM’nin bu kararına uymak zorunda olduğunu söyledi. Andrew Gardner, 1 yılı aşkın süredir iddianamesiz olarak cezaevinde tutulan iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluğunun da ‘siyasi’ olduğunu vurgulayarak, “AİHM bu konuda da ihlal kararı verecek” dedi. Türkiye’de hak savunucularına yönelik baskılara da değinen Gardner, geçtiğimiz hafta aralarında akademisyenlerin de olduğu 13 kişinin gözaltına alınmasını eleştirdi, “Bu bütün bağımsız sivil toplumu bastırmak, susturmak amacıyla bir operasyondu. Çok üzücü” diye konuştu.

ERDOĞAN, DEMİRTAŞ VE KAVALA’YI HEDEF ALMIŞTI

2 yılı aşkındır cezaevinde tutulan HDP’nin Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğu ile ilgili kararını 20 Kasım’da açıklayan AİHM, Demirtaş’ın serbest bırakılması gerektiğine ve ‘Siyasi nedenlerden ötürü, muhalefetin sesini kısmak için tutuklandığına’ hükmetmişti. Karara tepki gösteren AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise “AİHM’nin verdiği kararlar bizi bağlamaz. Biz karşı hamlemizi yapar, işi bitiririz” demişti. Erdoğan ayrıca muhtarlara seslenirken “Gezi olaylarında teröristlerin finans kaynağı olan bir kişi şu anda içeride” sözleriyle Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala’ya işaret etmiş ve Kavala için “teröristlerin finans kaynağı” ifadesini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Alpu Santrali'nde mahkeme kararı bakanlığa ulaşmamış

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen: Ekonomik kayıplarımız karşılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa