23 Kasım 2018 14:19

Alpu Santrali'nde mahkeme kararı bakanlığa ulaşmamış

CHP'li Utku Çakırözer: Enerji Bakanlığı’nın ‘benim bunlardan haberim yok’ demesi vahim bir durumdur ve asla kabul edilemez

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir Alpu'da kurulması planlanan kömürlü termik santrale ilişkin hukuk kararlarına uyulmasını isteyen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'e verdiği yanıtta, Danıştay ve mahkeme kararlarının Bakanlığa ulaşmadığını söyledi.

CHP'li Utku Çakırözer'in Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında sorduğu sorulara, Enerji Tabii Kaynaklar Bakanından yazılı yanıt geldi. Bakan Fatih Dönmez, "Söz konusu proje aleyhine davalar olsa da bakanlığımza tebliğ edilen kesinleşmiş bir yargı kararı yoktur" dedi.

Bakanın yanıtı değerlediren Çakırözer ise “Bu projeden birinci derecede sorumlu konumdaki Enerji Bakanlığı’nın ‘benim bunlardan haberim yok’ demesi vahim bir durumdur ve asla kabul edilemez” dedi. Eskişehir İdare Mahkemesi'nin valilik tarafından verilen 'ÇED gerekli değildir' kararını iptal etmesini ve Danıştay 10. Dairesi'nin  Toprak Koruma Kurulu’nun üye yapısını ve karar yeter sayısını değiştiren yönetmelik değişikliği için ‘yürütmeyi durdurma’ kararı verdiğini hatırlatan Çakırözer, "Haberleri olsa da olmasa da bu hukuk kararları kapı gibi ortadadır. Bu kararlar olduğu sürece o santral oraya yapılamaz” dedi.

Çakırözer, "Bizler tüm Eskişehir verimli topraklarımıza, temiz havamıza, suyumuza hep birlikte sahip çıkmaya devam edeceğiz. Zehir santralini Eskişehirimize yaptırmayacağız” diyerek kurulması  planlanan kömürlü termik santrale karşı olan mücadelenin süreceğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yurt dışına göç bir yılda yüzde 63 arttı

SONRAKİ HABER

Af Örgütü: AİHM, Kavala için de ihlal kararı verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...