07 Nisan 2011 15:44

Ahmet Şık'ın objektifinden: "Ben tanığım"

Gazeteci, fotoğrafçı Ahmet Şık’ın çektiği fotoğraflardan oluşan, ‘Ben Tanığım’ adlı sergi, bugün 19.00’da, Şık’ın tutukluluğun 38. gününde Karşı Sanat’da açılıyor. 12 Nisan tarihine kadar açık kalacak sergi, Ahmet Şık’ın gazetecilik ve fotoğrafçılık dönemine ait 30 fotoğr

Ahmet Şık'ın objektifinden:
Paylaş

9 Nisan Cumartesi günü saat 12.30’da Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelecek olan Ahmet Şık’ın fotoğrafçı arkadaşları, daha önce de yaptıkları gibi Galatasaray Postanesi’nden Ahmet Şık’a fotoğraf gönderdikten sonra sergi salonuna dönecekler.

‘Ben Tanığım’ adlı fotoğraf sergisi, nisan-mayıs ayları boyunca Karşı Sanat’tan sonra, Evrensel Sanat Galerisi, Kazım Koyuncu Kültür Merkezi, Nazım Hikmet Kültür Merkezi ve Bilgi Üniversitesi santralistanbul yerleşkesinde sergilenecek. İstanbul’da sokaklarda yürüyen sergi ve Ahmet Şık’a fotoğraf gönderme eylemleriyle birlikte farklı mekanlarda da sergilenebilecek.

Fotoğrafçı arkadaşları sergi nedeniyle yaptıkları açıklamada Ahmet Şık özgürlüğüne kavuşana kadar hayata tanıklık etmeye devam edeceklerini ve bu tanıklıklarını arkadaşları Ahmet Şık’la paylaşacaklarını duyurdular.

“Ahmet Şık gazetecidir, hakkındaki suçlamaya dayanak olacak deliller açıklanmadan tutuklanmıştır.

Ahmet Şık gazetecidir, özgürlüğünün kısıtlandığı güne kadar yaptığı haberlerle ve yazılarıyla, işkenceleri, gözaltında kayıpları, faili meçhul cinayetleri, devlet içinde örgütlenmiş suç odaklarını ortaya çıkarmaya çalışmıştır.

Ahmet Şık foto muhabiridir, objektifini gerçeklere çevirmiştir. Çektiği fotoğraflarla adaletsizlikleri görünür kılmaya çalışmış, hak mücadelelerini desteklemiş, dezavantajlı grupların ve ezilenlerin tarafında olmuştur.

Ahmet Şık foto muhabiridir, “MAYIN” foto röportajıyla savaşın ve silahlanmanın sonuçlarına dikkati çekmiş, şiddetin olmadığı bir dünya için çaba harcamıştır.

Ahmet Şık tutukludur, haberleriyle, yazılarıyla ve fotoğraflarıyla hayata tanık olma özgürlüğü elinden alınmıştır.
Biz Ahmet Şık’ın fotoğrafçı arkadaşları, Ahmet tekrar özgürlüğüne kavuşuncaya kadar hayata kendi baktığımız yerden tanık olmaya devam ediyoruz. Bir sabah gördüğümüz çiçeğin, bir hak arama eyleminin, sokağın, mahallemizin, sevincimizin, umudumuzun fotoğraflarını Ahmet’e göndermek için çekiyoruz.”

Fotoğrafçılar çektikleri fotoğrafları daha önce de yaptıkları gibi 9 Nisan Cumartesi günü saat 12.30’da Galatasaray Postanesi’nden Ahmet Şık’ın geçici adresine yollayacaklar. (İstanbul/EVRENSEL)


8-12 Nisan    Karşı Sanat Galerisi, Açılış: 8 Nisan Cuma saat 19.00
       
16-22 Nisan    Evrensel Sanat Galerisi, Açılış: 16 Nisan Cumartesi saat 14.00
Yürüyen Sergi Etkinliği: 16 Nisan Cumartesi saat 13.00
Galatasaray Meydanı – Evrensel Sanat Galerisi

23-29 Nisan    Kazım Koyuncu Kültür Merkezi, Açılış: 23 Nisan Cumartesi saat 14.00
Yürüyen Sergi Etkinliği: 23 Nisan Cumartesi saat 13.00
Kadıköy Beşiktaş Vapur İskelesi - Kadıköy Postanesi - Kazım Koyuncu K.M.

03-08 Mayıs    Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Açılış: 03 Mayıs Salı saat 19.00
Yürüyen Sergi Etkinliği: 03 Mayıs Salı saat 16.00
Kadıköy Postanesi - Kazım Koyuncu K.M.- Nazım Hikmet K.M.    

Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü, Bilgi Üniversitesindeki sergi tarihi kamuoyuna daha sonra duyurulacak.

ÖNCEKİ HABER

Da Vinci out ÖSYM in

SONRAKİ HABER

Halka bunu reva görenler utansın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...