23 Kasım 2018 06:11

Pakistan'da 2 ayrı bombalı saldırı: 27 kişi hayatını kaybetti

Pakistan'da okul kapısında bombanın patlaması sonucu 25 kişi hayatını kaybederken, Çin'in Karaçi Konsolosluğu'nda yaşanan saldırıda iki polis öldü.

Pakistan bayrağı

Paylaş

bir okulun kapısına bırakılan bombanın patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 25 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi yaralandı.

Pakistan'da Hayber Pahtunhva eyaletinde Hangu kentinin Aşağı Orakzai bölgesindeki bir okulun kapısına bırakılan bombanın patlaması sonucu 25 kişi hayatını kaybetti. Güvenlik güçlerinin yerel medyayla paylaştığı bilgilere göre, 35 kişi de yaralandı. Yaralıların Kohat başta olmak üzere çevre illerdeki hastanelere kaldırıldığı açıklandı.

Bir başka saldırı ise Çin'in Karaçi Konsolosluğu'nda yaşandı. Çin'in Karaçi Konsolosluğuna silahlı ve el bombalı saldırı düzenlendi, 2 polis hayatını kaybetti. 

AA'nın aktardığına göre Karaçi Emniyet Müdürü Amir Şaikh, kentin Clifton Block 4 bölgesinde gerçekleştirilen saldırıda, 3 kişilik bir grubun silah ve bomba kullanarak konsolosluğa girmeye çalıştığını söyledi. Saldırganlar ve konsolosluk görevlileri arasında yaşanan çatışma sonucu iki polis hayatını kaybetti, bir polis de yaralandı. Cinnah Hastanesi Sözcüsü Semi Cemali, yaralı polisin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Saldırıyı Belucistan Özgürlük Ordusunun üstlendi.

Patlamanın ardından açıklama yapan Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureşi, "Teröristlerin yaptığı bu korkakça saldırıyı durduran şehit polislerimize rahmet diliyorum. Çin ve Pakistan, gelişmemizi durdurmak isteyenleri mağlup edecektir" dedi. Kureşi, konsolosluk çalışanlarının ve diplomatların güvende olduğunu belirtti. (HABER MERKEZİ)

{365196}}

ÖNCEKİ HABER

16 ilde 'FETÖ' operasyonu: 37 asker hakkında gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

Hükümetin hedefi: Ailenin lokomotifi kadın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...