22 Kasım 2018 20:21

Albayrak: Devletin kasası hiç olmadığı kadar güçlü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak: Devletin bilançosu, kasası, gelir-gider denge ve düzeyi belki tarihinde hiç olmadığı kadar güçlü. 

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bakanlığının 2019 bütçesinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

'2002'de ARABASI OLMAYIP DA BUGÜN OLAN KAÇ KİŞİ VAR?'

Albayrak, "16 sene önce Türkiye nüfusunun kaçta kaçı aynı evde oturuyor? 16 sene önce hangi evde oturuyordu? Evlendiğinden bugüne aynı evde oturan Türkiye'de kaç kişi var? 2002 yılında arabası olmayıp da bugün olan kaç kişi var? Kirada oturup ev alan kaç kişi var? Türkiye'deki bu ekonomik refah düzeyiyle, iktisadi faaliyetin gelişmesi noktasında ortaya koyulan netice bunu bayağı bir noktaya getirdi." şeklinde konuştu

Son 16 yılda "Türkiye'nin başına gelenlerin, pişmiş tavuğun başına gelmediğini" söyleyen Albayrak, şunları ifade etti:

'ELHAMDÜLİLLAH O KADAR DEMOKRATİK BİR ORTAM Kİ..'

"16 yıllık süreçte çok büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduk. Zaten öyle olduğu için 2002'den 2018'e kadar Türkiye böyle geldi. Türkiye, demokrasi anlamında 2002'ye göre elhamdülillah ne kadar iyi bir noktaya geldi. Geldiği için böyle. Yeter mi? Daha da iyi olması lazım. Benim Kürt, gayrimüslim, başörtülü arkadaşlarım en çok muhafazakar insanların sıkıntıya uğradığı 28 Şubat döneminde, onlar hiç şans bulamadı iş ve sosyal hayatlarında. Bugün geldiğimiz noktada, elhamdülillah o kadar demokratik bir ortam ki..." 

'KASA GÜÇLÜ'

Albayrak sözlerine şöyle devam etti: "Bugün devletin bilançosu, kasası, gelir-gider denge ve düzeyi belki tarihinde hiç olmadığı kadar güçlü. Gerek ihalelerimizde gerek ikincil piyasalarda, yurt içi ve yurt dışı tahvillerimizde güçlü bir düşüş trendi gördük. Mesela, 'borç bulunamaz' denildiği dönemde, ekimdeki dolar ihalemiz... Yıl sonuna kadar ihtiyacım yok ama ola da bilir, uygun fırsatları bulursam faiz maliyetini düşürmek ve kamu kaynaklarını etkin kullanmak için kullanacağım. Dünyada hazinecilik örneklerini inceliyoruz. Dün gece 02.30'a kadar farklı ülkelerin farklı hazine ihale metodolojilerine baktık. 2019'da çok farklı bir ihale metodolojisi takip edeceğiz." (AA)

ÖNCEKİ HABER

Ronaldinho'nun üç lüks arabasına haciz konuldu

SONRAKİ HABER

3 barış akademisyenine 1 yıl 3 ay ertelemeli ceza verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...