22 Kasım 2018 15:36

Tüm Bel Sen Adana Şube'den A Haber’e tepki

Tüm Bel Sen Adana Şubesi, A Haber’in Çukurova Belediyesini suçlu gibi gösterdiği haberin doğru olmadığını açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Tüm Bel Sen Adana Şubesi, A Haber’in kendilerinden aldığı görüşü çarpıttığını ve Çukurova Belediyesini suçlu gibi gösterdiği haberin doğru olmadığını açıkladı. 

Sayıştay denetiminde Çukurova Belediyesinde imzalanan toplu iş sözleşmesi çerçevesindeki ödemelerin A Haber tarafından yolsuzlukmuş gibi ele alındığını belirten Tüm Bel-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Çelik,  Sayıştay denetimi sonrası kesintilerin geri alınması için yaptıkları çabaların A Haber tarafından çarpıtıldığını dile getirdi.

Türk İş’in açlık sınırı ve yoksulluk sınırı ile ilgili temmuz ayı verilerini paylaşan Çelik “Açlık sınırı 1738, yoksulluk sınırı 5 bin 662 liradır. A Haberin ülke gerçeği olan bu ekonomik ve sosyal durumu sosyal demokrat bir belediyenin suçu gibi yansıtmaya çalışması ne kadar etiktir?​” diye sordu.

‘BENZER TİS’LERİ BAŞKA BELEDİYELER DE YAPIYOR’

Çukurova Belediyesi ile Tüm Yerel Sen arasında yapılan 2018 toplu sözleşmesinde fazla ödeme görüldüğü öne sürülerek memurlardan iki aydır kesinti yapıldığını belirten Çelik, yetkili sendika kayıtsız kaldığı için kendilerinin devreye girdiğini söyledi. A Haber’in kendilerinden konu ile ilgili bilgi aldığını aktaran Çelik, sosyal denge ödemeleri, sosyal haklar ve Çukurova Belediyesi ile ilgili olumsuz bir görüş belirtmediklerini söyledi. Yetkili sendikanın kesintilere kayıtsız kalması üzerine Tüm Bel Sen’in yetkililerle görüşerek olayı çözmeye çalıştığını ifade eden Çelik, “Sonuçta İller Bankası’ndan gelen paraların bir kısmı toplu sözleşme kapsamında emeklerinin karşılığı olarak emekçilere verilmek istenmiştir. Ödemeler tamamen şeffaf ve kamu vicdanını sıkıntıya sokmayacak şekilde yapılmıştır. Benzer toplu sözleşmeler sadece CHP’li belediyelerde değil AKP’li ve MHP’li belediyelerde de yapılmıştır” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hakkari'deki mühimmat patlaması raporu: Top kullanılmayacak

SONRAKİ HABER

Dersim'de Kazım Ünlü Kütüphanesi açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...