22 Kasım 2018 12:46
Son Güncellenme Tarihi: 22 Kasım 2018 14:45

Galatarasay-Fenerbahçe derbisi cezaları onandı

 TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşananlarla ilgili cezaları onandı.

Görseller: GS logo & FB logo & Pixabay

Paylaş

 TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde yaşananlarla ilgili cezaları onandı. Fenerbahçe'den Jailson 8, Soldado 6 maç ceza alırken, Galatasaraylı Futbolcu Ndiaye ise 5 maç ceza aldı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 7, Yardımcısı Hasan Şaş'a da 8 maç ceza verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin bitiş düdüğünün ardından yaşanan olaylar ve sonrasındaki açıklamalar nedeniyle verilen cezaları onadı.

TFF'den yapılan açıklamada kurulun, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından derbi maçla ilgili verilen cezalara yönelik itirazları görüştüğü belirtildi.

Kurulun, Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in 60 gün hak mahrumiyeti ve 40 bin lira, teknik direktör Fatih Terim'in toplam 10 maç ve 79 bin lira, yardımcı antrenör Hasan Şaş'ın 8 maç ve 20 bin 800 lira, sarı-kırmızılı futbolcu Badou Ndiaye'nin de 5 maç ve 13 bin lira para cezalarını onadığı duyuruldu.

Galatasaray Kulübüne verilen 220 bin lira para cezasının da onandığı aktarıldı.

Kurulun, derbide kırmızı kart gören Fenerbahçeli Jailson Marques Siqueira'nın 8 maç men ve 20 bin 800 lira ile Roberto Soldado'nun 6 maç men ve 15 bin 600 lira para cezasını da onadığı kaydedildi.

Tahkim Kurulunun, kulüplerin cezaların ertelemesine yönelik taleplerini de reddettiği belirtildi. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Özel: AİHM, AKP'nin kapısını aşındırdığı bir mahkemedir

SONRAKİ HABER

HDP İstanbul için çalışmasını başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...