22 Kasım 2018 10:44

CHP'den 'adrese teslim kanun teklifleri' eleştirisi

TOBB ile Odalar ve Borsalar Kanununda yapılacak değişiklileri eleştiren CHP'li Barut: Bu kanundan yararlanacak kurumlar neden sadece TOBB ve TESK’tir?

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Odalar ve Borsalar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi görüşmelerinde CHP Grubu adına kürsüye çıkan Adana Milletvekili Ayhan Barut, kişiye özel yasal düzenlemelerle adrese teslim kanun teklifleriyle Meclisin saygınlığına gölge düşürüldüğünü söyledi. Bu teklifin kişilere özel hazırlandığını dile getiren Barut, "Bu yönüyle de eleştirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

'SERMAYE ÖRGÜTLERİ TAMAM, EMEK ÖRGÜTLERİ YOK'

TOBB Kanunu'nda değişiklik öngören teklifi eleştiren Ayhan Barut, "İktidar tarafından verilen söz konusu kanun teklifine göre 'Birlik başkanları ve birlik yönetim kurulu üyeleri, borsa ve odaların başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, genel ya da yerel seçimlerde listeye girerler ya da girmediklerinde geri dönebilirler' denilmektedir. Bunun çiftçe standart olduğunu düşünmekteyim. Çünkü bu kanundan yararlanacak kurumlar neden sadece TOBB ve TESK’tir? Bunların dışında kalan 18 oda ve örgütler neden yok? Ben size söyleyeyim, sermaye örgütleri tamam, emek örgütleri yok.  TMMOB, Tabipler Odası, Eczacılar Odası, Barolar, Diş Hekimleri Odaları gibi odaların Anayasa’nın 135’inci maddesine göre kurulmuş kamu tüzel kişiliğine sahip meslek örgütleridir" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK Bursa Kadın Meclisi Flormar işçileriyle buluşuyor

SONRAKİ HABER

Tabip Odası: ‘Dr. Yaşar Ulutaş’ın yanındayız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...