22 Kasım 2018 10:25

'Ortak adaylar Kocaeli'de AKP'nin yerel iktidarına son verecek'

HDP Kocaeli İl Örgütü yerel seçimlere, 'İlkelerde kararlılık, politikada esneklik' şiarıyla hazırlandıklarını duyurdu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü, 31 Mart yerel seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. İl Eş Başkanı Şehabettin Işık tarafından yapılan açıklamada "Her kesimden kamuoyunun desteğini alabilecek, şiddet ve nefret suçu işlememiş, tekçiliği değil toplumcu çoğulculuğu pratikte hayata geçirebilecek aday profilleri üzerinden yapılacak 31 Mart yerel seçimleri Kocaeli'de AKP'nin yerel iktidarına son verecektir" dedi.

Pazar günü yapılan genişletilmiş il toplantısında "İlkelerde kararlılık, politikada esneklik" sloganıyla "İl seçim örgütleme" ile "Aday adayı kabul ve değerlendirme" komisyonlarının kurulduğunu belirten Işık, "Oluşturulan komisyonlarla yerel seçim startını başlatmış bulunmaktayız. Partimizin yerel seçim stratejisi, AKP hükümetinin kamu gücünü kullanarak kayyımla el konulmuş halkın yerel iradesini atanmışlarla değil, seçilmişlerle tekrar tesis etmek, bunun dışındaki yerellerde ise AKP'nin yerel iktidarına son vermek üzerine formüle edilmiştir" diye konuştu.

Öncelikle tüm belde, ilçe ve illerde kendi adayları ile seçime gireceklerini belirten Işık, "Parti hukuku gözetilerek ilkelerimizde taviz verilmeden politikalarımızda esneklik arzı ile yerel demokrasi güçleri ile girişilecek her türlü ittifak, hiçbir pazarlık ve zorlayıcı ön koşul olmaksızın başvurulacak formül arayışımızdır" dedi.

'AKP'NİN YEREL İKTİDARINA SON VERİLECEK'

İsteklerinin salt seçimi kazanmak olmadığını vurgulayan Işık, çevre ile uyumlu yaşanılır çağdaş kent yaşamını tesis etmek istediklerini belirtti. Yerel yönetimlerin gençlik ve kadın meclisleri başta olmak üzere halk meclisleri ile ortaklaşılarak yürütülmesi gerektiğini söyleyen Işık, "Yerel yönetimler halkı soymaya endekslenmiş, anlaşılmaz ilave kalemlerle şişirilmiş fatura üzerinden kurnazlık ve fetbazlık taslanarak gelir elde etmeyi değil, farklı tercih, felsefe, inanç ve etnisiteye mensup toplum kesimlerine eşit hizmeti esas almalıdır. AKP Belediyeciliği deşifre olmuş, tüm toplum kesimleri tarafından kurtulması büyük bir ciddiyetle arzu edilen bir gerçeklik haline gelmiştir. Tüm demokrasi güçlerinin ortak ve birlik çabası neticesinde halkın beklentisine cevap olabilecek, her kesimden kamuoyunun desteğini alabilecek, şiddet ve nefret suçu işlememiş, tekçiliği değil toplumcu çoğulculuğu pratikte hayata geçirebilecek aday profilleri üzerinden yapılacak 31 Mart yerel seçimleri Kocaeli'de AKP'nin yerel iktidarına son verecektir" ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Savcı Kiraz'ın öldürülmesi davasında 9 sanığa kırmızı bülten kararı

SONRAKİ HABER

ODTÜ’de bilim yayıncılığı paneli düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...