20 Eylül 2012 12:44

Hemşireyi darp etti özel odayı kaptı

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Onkoloji bölümünde çalışan bir hemşire hasta yakını tarafından darp edildi. Hemşire Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinden 10 gün iş göremez  raporu aldı. Rapora rağmen darp eden kişi hakkında işlem yapılmadı. Kısa bir süre sonra saldırganın hastası evde tedaviye devam edilebi

Hemşireyi darp etti özel odayı kaptı
Paylaş

ÇALIŞANLAR TEPKİLİ

Hastanede çalışan sağlık emekçileri ise yaşananlara isyan etti. Çalışanlar kendi sağlık ve can güvencelerinin olmadığını vurguladı. Saldırganın Başhekim tarafından korunduğu belirtildi.
SES Şişli Şubesinin yaptığı çağrıyla sağlık çalışanları başhekimlik önünde eylem yaptı.
 “Sağlık bakanı istifa”, “Mesleki risklerimiz ortadan kaldırılsın” yazılı dövizler açan sağlık çalışanları, sloganlarla yaşananlara tepki gösterdi.

ÖDÜLLENDİRDİLER

Sağlık emekçileri adına açıklama yapan SES Şişli Şube Yöneticisi Fadime Kavak, sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların bitmek bilmediğini dile getirdi.

“Sağlık Bakanlığı oturup samimiyetle durumu değerlendirmiyor. Sorunun genel geçer ifadelerle ya da genelge yayınlayarak çözülemeyeceği ortadadır” diyen Kavak, hemşire arkadaşlarına saldıran kişinin özel odaya alınmasına tepki gösterdi. “Bir yetkilinin tanıdığı olduğu için başhekim tarafından, klinik çalışanlarına tehditler savurarak saldırganın yakınının tekrar yatırılması konusunda direktif vermiştir. Hasta yakınının arkadaşımıza yaptığı şiddetin karşılığı olarak, hasta başhekimlik tarafından ödüllendirilerek özel odaya yatırılmıştır” diyen Kavak, şiddet gören arkadaşlarına her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

ÇALIŞANLARI KÖTÜ ETKİLEDİ

Darp edilen hemşireyle aynı serviste çalışan Semra Ustabaş, yaşananların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi. Hastanede çalışması gereken hemşire sayısının 900 olması gerektiğini, 400 hemşireyle 900 kişinin yapması gereken işi yaptıklarını anlatan Ustabaş, bu tür olayların hastalara hizmet vermelerini bile etkilediğini vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Öğrenci de ağlıyor öğretmen de

SONRAKİ HABER

Muş'taki çatışmada karakol komutanı yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...