22 Kasım 2018 09:23

‘İhraç edilen BES üyeleri görevine dönene kadar mücadele edeceğiz’

BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, OHAL döneminde gerçekleştirilen ihraçlara karşı mücadele çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES), iki yıl önce dönemin genel başkanı Fikret Aslan'ın da arasında bulunduğu çok sayıda üye ve yöneticilerinin ihraç edilmesinin yıl döneminde açıklama yaptı. BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, 2 yıllık süreçte 455 üyelerinin işten atıldığını kaydetti. Akpınar, on binlerce kamu emekçisini oyalayan OHAL Komisyonu'nun lağvedilerek, KHK'lilerin işe iade edilmesini istedi.

KESK'e bağlı BES Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan BES Genel Başkanı Serpil Akpınar, sözlerine 15 Kasım'da gerçekleştirmek istedikleri bütçe ile ilgili basın açıklaması ve Haber Sen'in 21 Kasım'da gerçekleştirmek istediği basın açıklamasında yaşanan polis saldırılarına değinerek başladı. Ankara Valiliği ile emniyetin keyfi davrandığını söyleyen Akpınar, ilgili makamların bu tutumlarını kınadıklarını dile getirdi.

LİYAKATI DARBEDEN SONRA HATIRLADILAR

“15 Temmuz darbe girişimi bastırıldıktan sonra demokrasi zaferi kutlayanlar, gelinen süreçte demokrasiyi ortadan kaldırmıştır” diyen Akpınar keyfiyet ve hukuksuzluğun normal hale geldiğini söyledi. Siyasi iktidarın liyakat ve kadrolaşma kavramlarını darbe girişimi sonrasında hatırladığını belirten Akpınar, kendilerinin bu konuda yaptıkları eleştirilerin ise bastırılmaya çalışıldığını hatırlattı. OHAL'in yasa olarak kalkmakla birlikte son seçimle birlikte OHAL'in yasallaştığını söyleyen Akpınar, “OHAL sürecinde genel başkanımız da dahil olmak üzere çok sayıda üyemiz işten hukuksuz ve kanunsuz bir şekilde işten atılmış, sendikamız doğrudan hedef alınmıştır” dedi.

KADROLAŞMA DEVAM EDİYOR

“Siyasi iktidar darbe girişiminden ders almamıştır” diyen Akpınar, Gülen cemaati yerine başka cemaat ve tarikatların geldiğini, kadrolaşmanın devam ettiğini ifade etti. Akpınar, büro emekçilerinin sadece ekonomik talepleri için değil adil bir vergi, sosyal güvenlik ve yargı sistemi için mücadele ettiklerini belirterek üyelerinin KHK'ler ile işsizlik fonunu yağmalayanlar, güvencesizliği savunanlar, mezarda emekliliği dayatanlar tarafından işten atıldığını belirtti. 2 yıllık süreçte 455 üyelerinin işten atıldığını söyleyen Akpınar, “On binlerce kamu emekçisi OHAL Komisyonu oyalamacası ile bekletilmektedir” dedi. OHAL Komisyonu'nun lağveldilmesini talep eden Akpınar “Tüm üyelerimiz görevine dönene kadar yaşanan bu hukuksuzluklar karşısında mücadele edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Ordu’da işçilere mücadele çağrısı yaptı

SONRAKİ HABER

Ayvalık'ta suları arsenikli köye şimdi de jeotermal sondajı yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa