22 Kasım 2018 08:48

Bursa Kadın Platformu: 10 ayda 329 kadın öldürüldü

Bursa Kadın Platformu üyeleri: Yılın ilk 8 ayında en az 870 kadın şiddete, 342 kadın tecavüze uğradı. Kadın cinayetleri 14 yılda 4 kat arttı

Fotoğraf: Halil Özçoban/DHA

Paylaş

Bursa Kadın Platformu üyeleri 25 Kasım Pazar günü 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' nedeniyle yapılacak yürüyüşe çağrı yaptı. Bu yıl 10 ayda 329 kadının öldürüldüğünü belirten Platform sözcüsü Filiz Tali, “Kadınların, yoksulluk ve şiddete karşı daha fazla mücadele zorunluluğu ortaya çıkmıştır” dedi.

Bursa Adliye Sarayı önünde yapılan açıklamada konuşan Tali, kadınlara yönelik şiddet, tecavüz ve cinayetlerdeki artışa dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu yılın ilk 8 ayında en az 870 kadın şiddete, 342 kadın tecavüze uğradı. Kadın cinayetleri 14 yılda 4 kat arttı. Kadınların yüzde 36.4’ü  şiddet nedeniyle boşanıyor. İşşiz kadınların sayısı her yıl artıyor. Kadınlar erkeklerden yüzde 17.8 daha düşük ücret alıyor” dedi. Tali, Bursa’da sadece Ekim ayında 3 kadının erkekler tarafından öldürüldüğüne vurgu yaptı. (Bursa/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Pelin Ünker’in duruşması ertelendi

SONRAKİ HABER

EMEP Ordu’da işçilere mücadele çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...