22 Kasım 2018 08:50

Kılıçdaroğlu ile görüşen Muharrem İnce'den eğilim yoklaması talebi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Muharrem İnce: Şimdiden İstanbul'da sandığı koyalım. Belediye Başkan adayını üyelerimiz seçsin

Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

Paylaş

CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı ve Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde adı geçen Muharrem İnce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştü. Görüşmeye dair açıklama yapan İnce, "Şimdiden İstanbul'da sandığı koyalım. Belediye Başkan adayını üyelerimiz seçsin. Eğilim yoklaması olursa, İstanbul'da 259 bin üyenin önüne sandık konursa yarışa gireceğim. Sandık konulmazsa, 'Gel adayımız ol' denirse, asla aday değilim" dedi.  

Ankara'daki CHP genel merkezinde bir araya gelen İnce ve Kılıçdaroğlu'nun görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürdü.

Eğilim yoklaması yapılmasını isteyen Muharrem İnce "Sandık koyarsak, bu sandığı da ön seçim değil eğilim yoklamasını yaparsak, bazı arkadaşlar yanlış haberler yaptılar. Ön seçim ya da aday yoklaması hakim gözetiminde yapılır. Buna gerek yoktur, doğru değildir. Bunun daha kolayı var, eğilim yoklaması. Sandığın başında hakim değil partililer durur. 130 gün varken yapabiliriz bunu" dedi.

'ÜYELERİMİZ KARAR VERSİN'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki çalışmaları hatırlatan İnce, "51 günlük kampanya yürüttük cumhurbaşkanlığı seçiminde. 13 vilayete zaman yetmedi o zaman. Onun için şimdiden sandık koyarsak, İstanbul'da 259 bin üyemiz var. O üyelerimiz karar versin kimin aday olacağına. O gün örgütü de test etmiş oluruz. Bunları aktardım sayın genel başkana, durum bundan ibaret. Değerlendireceğini söyledi. İllerden tekrar görüş istediklerini belirtti." ifadelerini kullandı (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakan Selçuk’tan yeni sınav açıklaması

SONRAKİ HABER

Rusya’dan İdlib uyarısı: Durumdan hâlâ endişe duyuyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...