22 Kasım 2018 07:40

KESK'li kadınlar: Emeğimize sahip çıkacağız

İzmir'de KESK'li kadınlardan 25 Kasım'a çağrı: Sen de gel, güç kat. El ele kadın dayanışmasıyla şiddetsiz bir dünyaya birlikte yürüyelim

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu KHK'larla kamu emekçilerinin ihraç edilmesine karşı yaptıkları oturma eyleminin 80. haftasında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma gününe çağrı yaptı. Karşıyaka İskele karşısında gerçekleştirilen basın açıklamasını KESK'li kadınlar adına Fatma Arslan ve Dilek Kanlıbaş Demir yaptı.

Açıklamada, OHAL sürecinde KHK'larla 1067 KESK üyesi kadın kamu emekçisinin ihraç edildiğine dikkat çekildi. Kadınlar, "Bizi sivil ölüye çevirmek isteyen iktidar şunu çok iyi bilmelidir ki biz kadınlar binbir emekle, dişimizle tırnağımızla kazandığımız alanları terketmeyecek ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

'EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ, MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'

"Kapitalizmin yapısallığında ortaya çıkan ve AKP'nin politikalarıyla derinleşen ekonomik krizin en ağır sonuçlarını biz kadınlar yaşıyoruz" diye belirten kadınlar, krizinin yükünü kabul etmeyeceklerini dile getirdi.

KESKli kadınlar "Her türlü şiddetin son bulduğu, tacizin, tecavüzün, istismarın, kadın cinayetlerinin, savaşın olmadığı; eşit, özgür, laik ve demokratik bir ülkede barış ve huzur içinde yaşamak hakkımız. Sen de gel, güç kat 'El ele kadın dayanışmasıyla şiddetsiz bir dünyaya' birlikte yürüyelim" diyerek 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma gününe çağrı yaptı.

Oturma eylemi öncesi Karşıyaka Çarşı Postanesinde bir araya gelen kadınlar, KESK'li kadın tutuklulara dayanışma kartı gönderdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ayşe Arman, 'Para karşılığı röportaj’ iddiasına yanıt verdi

SONRAKİ HABER

İstanbul'da gök gürültülü sağanak uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...