22 Kasım 2018 07:27

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Türk-İş'i ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı Türk-İş Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Fotoğraf: Aytaç Ünal/AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonunu (Türk-İş ) ziyaret ederek Genel Başkan Ergün Atalay ile görüştü. Ortak basın açıklaması yapan Kemal Kılıçdaroğlu ve Ergün Atalay asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2019 yılında uygulanacak asgari ücret için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ergün Atalay, "Önümüzdeki günlerde komisyonda çalışmalar yapılacak. Sendikalarımızdan genel başkanlar katılacak. Bir tane asgari ücretli çalışan bir bay veya bayan vereceğiz. O paraya nasıl çalıştığını açıklayacak" ifadelerini kullandı.

Kamuda taşeron olarak çalışan işçilerin kadroya alınmadığını belirten Atalay, "Kadroya geçmeyen çok sayıda arkadaşımız oldu. Her yerde ifade ediyorum 100 km yol yaparsınız 100 metre eksik olsa o konuşulur ama kimse şimdi 100 metreyi konuşmuyor. İş kazaları hala önemli bir sorun. Dün 3 arkadaşımız Zonguldak'ta hayatını kaybetti. Ülkeyi idare edenler bunlara bir son bulmalı. Bununla ilgili sıkıntılarımız var. EYT'ler var onların da bizden beklentileri var. Önümüzdeki günlerde kamu sözleşmeleri var. Hala örgütlenme konusundaki çemberleri kıramadık. Sendika işçinin sendikası olur. Bu tablo değişmedi." dedi.

KILIÇDAROĞLU: ÇOK BÜYÜK BİR AYIP

Görüşmede asgari ücret, EYT ve kadro sorununu ele aldıklarını belirten Kılıçdaroğlu ise "EYT ile ilgili önerilerimizi parlamentoya sunduk fakat iktidar partisi ve MHP oyları ile reddedildi. Biz gündeme getirmeye devam edeceğiz. İş kazalarında Avrupa'da birinciyiz, terörden daha fazla iş cinayetine insanlarımız kurban gidiyor. Gerçekten de işçiler önlem alınmadan iş alanlarına sürülüyor. Bir kişinin hayatını kaybetmesi değil bir ailenin hayatını kaybetmesi anlamına geliyor" dedi. 

Kılıçdaroğlu asgari ücrete dair şunları söyledi: "Asgari ücret 2 bin lira isteniyor. 2 bin lira nedir arkadaşlar. 2 bin lira ile ev kirası mı ödenir, çocuğun ihtiyaçları mı karşılanır? Mümkün değil. Asgari ücretten vergi alınıyor, bu başlı başına en büyük ayıptır. Asgari ücretli vergi yükü altında ezilmektedir. O açıdan iktidar olanların işçinin sesini duymaları gerekir. Saraylarında oturup işçini sesini duymayanlar sağırdır. Enflasyonun altına düşmeyin sayın Başkan. Mutfakta yangın var. Görüyorsunuz zaten. 2 bin lira başlayalım diyorsunuz üstüne enflasyon oranında zam istiyorsunuz biz de size destek olacağız."

ÖNCEKİ HABER

Nihat Zeybekci: İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez?

SONRAKİ HABER

Avrupa Birliği'nden 'Demirtaş serbest bırakılmalı' mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...