21 Kasım 2018 21:05

Suudi Bakan: Türkiye Kaşıkçı cinayetindeki tüm kanıtları sunsun

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr: Türkiye Kaşıkçı cinayetindeki tüm kanıtları sunsun, bilgi sızmasını engellesin.

Fotoğraf: Cemal Yurttaş/DHA

Paylaş

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr BBC'ye yaptığı açıklamada, Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın görevden alınması çağrılarının "kırmızı çizgileri olduğunu" söyledi. Cubeyr ayrıca Türkiye’ye yönelik tüm kanıtları sunma ve bilgi sızmasına engel olma çağrısını da tekrarladı. Cubeyr, Veliaht Prensin Kaşıkçı'nın öldürülmesine de karışmadığını savundu.

‘LİDERLERİMİZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’

Riyad'da BBC Muhabiri Lyse Doucet'in sorularını yanıtlayan Cubeyr "Suudi Arabistan'da liderlerimiz kırmızı çizgimizdir. Kutsal camilerin koruyucusu (Kral Salman) ve Veliaht Prens (Muhammed bin Salman) kırmızı çizgimizdir." dedi.

TÜRKİYE’YE ÇAĞRI

Cubeyr "Bütün Suudi vatandaşlarını temsil ederler ve bütün Suudi vatandaşları onları temsil eder. Kralımız ve Veliaht Prensimiz hakkında herhangi bir aşağılayıcı tartışmayı hoş görmeyeceğiz" diye konuştu.

‘SORUMLU HERKESİ CEZALANDIRACAĞIZ’

Cubeyr, Muhammed bin Salman'ın cinayete karışmadığını da tekrarladı ve "Bunu çok net söyledik. Soruşturmalarımız devam ediyor ve bundan sorumlu herkesi cezalandıracağız" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Galata, Atatürk ve Metro köprüleri trafiğe kapanacak

SONRAKİ HABER

Kaşıkçı, Trump'ı eleştirdiği için Suudi yönetiminden baskı görmüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...