TARİŞ direnişi 15. günü geride bıraktı

Gıda-İş'e üye oldukları için TARİŞ'ten atılan işçilerin direnişi 15. günü geride bıraktı: Sendikal haklar tanınacak, başka yolu yok!

21 Kasım 2018 16:31
Paylaş

İzmir Çiğli'de bulunan TARİŞ fabrikasından Gıda-İş sendikasına üye oldukları için atılan işçilerin işe geri dönmek için fabrika önünde başlattıkları direniş 15. günü geride bıraktı. İşçilerin mücadele azmi ve kararlılığı sürerken DİSK'e bağlı Gıda-İş sendikasının Ege Bölge Başkanı Gürsel Köse, mesai bitiminde içeride çalışan işçiere seslendi.

"Bu onurlu mücadele, şanlı bayrağını buraya dikene kadar Gıda-İş sendikası bu kapıdan asla ayrılmayacak" diyen Gürsel Köse, TARİŞ yönetiminin fabrika önünde direnen işçileri yalnızlaştırmaya çalıştığını ifade etti. Köse, "Bu kapıdaki işçiler asla yalnız kalmaz, bizim sınıf kardeşlerimiz var, kardeş sendikalarımız var, emekten yana dostlarımız var, demokratik kitle örgütlerimiz var. Asla ve asla biz yalnız kalmayacağız. İstediğiniz kadar baskı yapın, istediğiniz kadar tehdit edin, bu onurlu mücadeleden asla ve asla bizleri yıldıramayacaksınız. Tek bir koşulu var, atılan işçiler geri alınacak, sendikal haklar tanınacak ve sendikayla toplu iş sözleşmesi masasına otuarcaksınız" diyerek TARİŞ yönetimine seslendi.

'PATRON, İNSANLARI EKMEĞİYLE TERBİYE ETMEYE ÇALIŞIYOR'

Patronun anaysasal suç işlediğini vurgulayan Köse, "İşçi kardeşlerimiz demokratik ve anayasal hakkını kullandı. Bunun karşılığında fabrika yönetimi, insanları ekmeğiyle terbiye etmeye çalışıyor. Bunu başaramayacaklar. TARİŞ'i yönetenler hukuk müşavirlerini getirsinler, biz de getirelim hukuk müşavirlerimizi ve burada çalışan tüm işçi kardeşlerimizle beraber herkese açık bir toplantı düzenleyelim. Yasaları ve uluslararası sözleşmeleri açalım önümüze, bakalım Gıda-İş olarak burada sizler adına sözleşme yapma hakkımız var mı yok mu!" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kadına yönelik şiddet Almanya’da da farklı değil

SONRAKİ HABER

115 ‘hamile çocuk’ davasında tanık dinlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...