21 Kasım 2018 13:33

'Osman Kavala ve Anadolu Kültür için mahkeme kararı gibi bilgi notu'

CHP'li Özgür Özel, Anadolu Kültür Derneği üyelerine dönük operasyon esnasında basına geçilen bilgi notuna vurgu yaptı: Hukuk devleti ayaklar altında!

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi direnişi ile Osman Kavala’nın tutukluluğuna ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Bugün Gezi direnişine “darbe”, Osman Kavala'ya “terörist” diyenlerin ileride mahcup olacaklarını belirten Özel, “Elimizde ibretlik bir basın bilgi notu var. Bu basın bilgi notu Osman Kavala'yla ilgili. Geçen sene 1 Kasım’da tutuklanıp bir sene boyunca iddianamesi hazırlanmıyor diye itiraz etmiştik ya. İddianameyi yazdırmak ya da tutuksuz yargılamayı savunmak yerine Osman Kavala'ya suç icat edilmeye girişildi ve geçtiğimiz günlerde 14 kişi sabahın altısında gözaltına alındı. Bu işlem sırasında basına bir bilgi notu geçildi. FETÖ'cül akılla hazırlanmış bir bilgi notu. Biz bu bilgi notlarını çok dinledik” dedi.

Özel, “Bilgi notunda, sivil itaatsizlik, şiddet eylemleri, duran adam, piyano çalan adam, kırmızılı kadın gibi eylemlerle Anayasal düzeni yıkmaya çalışmak için cebir ve şiddet kullanarak Osman Kavala'nın kontrolünde birilerinin Anayasal düzene kastettiğini söylüyor. Aramızda hukukçu milletvekilleri var, böyle ifadeler ancak mahkemelerin nihai karar metinlerinde olur. Böyle bilgi notları yazılıyorsa bilin ki hukuk devleti de ayaklar altındadır, masumiyet karinesi de ayaklar altındadır” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İhtiyaç: Üretmek, tartışmak ve paylaşmak

SONRAKİ HABER

Enflasyonla nasıl mücadele edilir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...