21 Kasım 2018 10:11

Okul müdürü kitabını zorla satıyor iddiası

Konya'da imam hatip ortaokulu müdürünün, kendi yazdığı akıllı defteri ve kitabı bütün öğrencilere zorla sattığı iddia edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Konya'da bulunan Nene Hatun İmam Hatip Ortaokulu müdürünün kendi yazdığı akıllı defteri ve kitabı 6 TL karşılığında bütün öğrencilere zorla sattığı iddia edildi. Evrensel'e ulaşan veliler Milli Eğitim Bakanlığı’na defalarca şikayet etmelerine rağmen herhangi bir yaptırımda bulunulmadığını aktardı.

Veliler, "MEB zaten kitap veriyor. Madem çok önemli bir kitap MEB bunu da versin" diyerek “Çocuklara düşük not verilmesi korkusundan dolayı mecbur aldık kitabı. Öğretmenlere de baskı uygulanıyor ‘satacaksınız’ deniliyor. Öğretmenler mecbur satmak zorunda kalıyor” diye konuştu.

‘BÜYÜK BİR RANT VAR’

MEB’in belirlediği müfredat dışında kitapları satmanın suç olduğunu söyleyen veliler, “Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği kitaplar haricinde herhangi bir kitabı okutmak ve tavsiye etmek yasak. Bunu yaptığınız takdirde soruşturma yürütülüyor ama maalesef bizim okulumuzda okul idarecisi kendi yazdığı akıllı defter ve kitabını öğrencilere zorla aldırıyor. Çok büyük bir suç. MEB’e ilettik ama herhangi bir yaptırım olmadı. Bütün okulun kitapları her sene aldığını düşünün. Büyük bir rant var” diye konuştu.

İddialara ilişkin okulu defalarca aramamıza rağmen telefonlarımıza cevap veren olmadı.

ÖNCEKİ HABER

BİM’den Cumhuriyet’e tazminat davası

SONRAKİ HABER

Adana’da yerel seçimler için güç birliği çağrısı yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...