07 Nisan 2011 15:32

ÖSYM tesadüfleri sever

Eğitim Sen Ankara Şubeleri ve Ankara’daki liseli gençler düzenledikleri yürüyüşler ve basın açıklamalarıyla ÖSYM’deki skandalı protesto ederek ÖSYM Başkanının istifasını, sınavın iptalini istediler.Eğitim Sen Ankara Şubelerine üye eğitim emekçileri ile lise öğrencileri, Kızılay YKM önünde

ÖSYM tesadüfleri sever
Paylaş

Eğitim Sen Ankara Şubelerine üye eğitim emekçileri ile lise öğrencileri, Kızılay YKM önünde, “ÖSYM’de yaşanan usulsüzlüklere ve sınavlarda öğretmenlere uygulanan inzibati tedbirlere hayır” yazılı pankart ve “Suçlu aramayın, suçlu o binada! (ÖSYM’de)”, “Sınav zulmüne son”, “ÖSYM şifreni al başına çal” dövizleri açtılar.

Tüm Bel-Sen Ankara 2 No’lu Şube üyelerinin de “Çocuklarımızın geleceğine sahip çıkıyoruz” pankartı açtığı eylemde sık sık, “ÖSYM şifreni al başına çal”, “Gerici, faşist kadrolaşmaya hayır” sloganları atıldı.

‘ÖĞRETMENE İNZİBATİ TEDBİRE’ KINAMA

Burada konuşan Eğitim Sen Ankara Şubeleri Dönem Sözcüsü Dengiz Sönmez, ÖSYM’de yaşanan usulsüzlükleri ve sınavlarda öğretmenlere uygulanan inzibati tedbirleri protesto ettiklerini söyledi. ÖSYM Başkanının derhal istifa etmesini isteyen Sönmez, ÖSYM Başkanının açıklamaları karşısında ikna olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı ve hükümet sözcüsünün de “İincelemeyi derinleştirme yerine kapatma tutumunda” olduklarını ifade etti.

YETER ARTIK

Ankara Lise ve Dershane Öğrencileri de önceki gün YGS’deki şifre skandalını, yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto ettiler.  Ankara Lise ve Dershane Öğrencileri, “Şifreli sınav istemiyoruz”, “Artık yeter, söz liselilerin”, “ÖSYM tesadüfleri sever” gibi dövizleri açtılar. “Eşit, parasız, bilimsel, ana dilde eğitim”, “Kır kalemi, çık sokağa, YGS’ye karşı omuz omuza” sloganları atan öğrenciler, Kızılay Yenişehir Postanesi önünde toplanıp, Sakarya Caddesi’ne yürüdüler.

Burada öğrenciler adına konuşan Çağın Şafak, şifrenin bir tesadüf olduğuna inanmadıklarını belirterek, “Şifreyle üniversitelere kendi yandaşlarını dolduracaklar. Bizlere, emekçi çocuklarına üniversite kapılarını kapatacaklar” dedi.

ÖSYM BAŞKANI LAFI GEVELİYOR

ÖSYM Başkanı Ali Demir’in gelecekleri çalınan milyonlarca gencin sorularına yanıt veremediğini kaydeden Şafak, Demir’in lafı geveleyerek demagojiye başvurduğunu söyledi. KPSS skandalının 9 aydır aydınlatılamamış olmasının yeni kopya skandallarına fırsat tanıdığını kaydeden Şafak, bu skandalların hesabının sorulmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

YGS şifreyi bilenler için şeffaftı

SONRAKİ HABER

Da Vinci out ÖSYM in

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...