21 Kasım 2018 08:55

Danimarka'da eski çete lideri Nedim Yaşar öldürüldü

Danimarka'da eski çete lideri Nedim Yaşar, suç dünyasından ayrılışına dair yazılan kitabın tanıtım toplantısının ardından öldürüldü.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da silahlı saldırıya uğrayan "Los Guerreros" adlı çetenin eski lideri Nedim Yaşar öldü. Yaşar, suç dünyasından ayrılışını anlatan "Kökler: Bir Gangsterin Çıkış Yolu" kitabının tanıtım toplantısının ardından saldırıya uğradı.

AA'nın haberine göre Kopenhag polisi dün akşam yerel saatle 19.38'de Kopenhag'ın Nörrebro semtindeki bir sokakta Yaşar'a (31) 2 el ateş eden saldırganın olay yerinden yaya olarak kaçtığını açıkladı.. Ağır yaralanan Yaşar, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Nedim Yaşar’ın tehditler aldığı ve geçen yıl polisin kendisine alarm telefonu verdiği, ancak saldırıya uğradığı sırada bu telefonun yanında olmadığı öğrenildi.

KİTABI YENİ ÇIKTI

Nedim Yaşar'ın, "Los Guerreros" adllı çeteden nasıl ayrıldığını konu alan "Kökler: Bir gangsterin çıkış yolu" adlı kitabı ise salı günü yayımlandı. Kitabı, Marie-Louise Toksvig kaleme aldı. Yaşar'a yönelik saldırının tanıtım toplantısının ardından gerçekleştiği bildirildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Türkiye doğumlu Nedim Yaşar, 4 yaşında ailesiyle birlikte Danimarka'ya yerleşti.

Yaşar 20'li yaşlarının başında Kopenhag merkezli Los Guerreros (Savaşçılar) çetesinin liderliğini yaptı. Çetenin uyuşturucu ticareti ile bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Danimarka haber ajansı Ritzau, Yaşar'ın 2012 yılında baba olacağını öğrendikten sonra çeteyi bırakarak bir "çıkış programına" katıldığını yazdı.

Yaşar daha sonra gençlere danışmanlık yapmaya ve yerel Radio24syv radyosunda kendi programını sunmaya başladı.

Yaşar'ın ölüm haberi ardından radyo istasyonu, radyo binası önünde yarıya indirilmiş bayrakların fotoğrafıyla "Hoşçakal Nedim Yaşar, her şey için teşekkürler" tweeti attı.

ADALET BAKANI: ACI VE ÇOK ANLAMSIZ

Danimarka Adalet Bakanı Yaşar'ın öldürülmesinin "Acı ve çok anlamsız" olduğunu söyledi; "Nedim ile bir kez görüşmüştüm. Tanıştığım adam tüm kalbiyle yeni bir hayata başlamak ve başkaları için de değişim yaratmak istiyordu" dedi.

Danimarka polisinin kayıtlarına göre son yıllarda çete bağlantılı suçlar ve silahlı saldırıların sayısında artış yaşanıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

‘Daha’ filmi Maltepelilerle buluştu

SONRAKİ HABER

İlhan Berk sergisi açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...