21 Kasım 2018 07:49

Varank’tan kadrolaşma sorusuna tek yanıt: Şiddetle kınıyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun kadrolaşmayla ilgili soru önergesine yanıt: Şiddetle kınıyoruz

Fotoğraf: AA

Paylaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bakanlığın işe alım mülakatlarında AKP'ye yakın olanlardan oluşan listelere öncelik verildiğine dair sorulara, tek yanıt verdi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yönelttiği 9 soruya tek bir yanıt aldı.

Tanrıkulu, bakanlığın işe alım sürecinde AKP’ye yakın isimlere öncelik verildiği Kürtlerin, Alevilerin ve CHP üyeleri ve yakınlarının ‘elenmesi gerekenler’ listesine alındığına dair iddiaları sormuştu. Soru önergesi 1 Ağustos 2018’de verildi. Yanıt ise 9 Kasım 2018 tarihli.

Bakan Mustafa Varank imzalı yanıt şöyle:

“Cevap 1-2-3-4-5-6-7-8-9
Bakanlığımızdaki personel alımı uygulamaları; ilgili mevzuat çerçevesinde ve tarafsızlık, eşitlik ve adalet ilkeleri gözetilerek, liyakat en ön planda değerlendirilmek suretiyle gerçekleştirilmektedir. Bakanlığımızdaki işe alım süreciyle ilgili olarak önergede belirtilen iddiaların tümü gerçek dışı olup, bu gibi hayal mahsulü hususların tarafımıza yöneltilmesini şiddetle kınıyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin muhtemel rakipleri belli oldu

SONRAKİ HABER

Bağcılar'da doğalgaz borusu patladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...