20 Kasım 2018 19:21
Son Güncellenme Tarihi: 20 Kasım 2018 21:33

Çavuşoğlu: İadesi istenen 84 kişinin listesini verdik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile görüşmesinin ardından açıklama yaptı.

Fotoğraf: Engin Anak/DHA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi.

Çavuşoğlu-Pompeo görüşmesi yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüşmede ikili ve bölgesel konuların ele alındığı, ayrıca Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin konuların da gündeme geldiği belirtildi.

Çavuşoğlu görüşmenin ardından açıklama yaptı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin ABD'den iadesini talep ettiği 84 'FETÖ' mensubunun listesini Pompeo ve Bolton'a teslim ettiğini açıkladı.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin Kaşıkçı cinayetinin sonuna kadar aydınlatılması konusunda ısrarcı olduğunu ve ABD'ye de bu şekilde iletildiğini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Kaşıkçı cinayeti konusunda aydınlatılmamış sorular olduğunu belirterek, "Talimatın kimden alındığının açığa çıkmasını istiyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, "Soruşturmada bir tıkanıklık olursa uluslararası soruşturma için de gerekli başvuruları yapacağız. Kaşıkçı cinayetinden dolayı birçok ülke Suudi Arabistan'la ilişkilerini bozmak istemiyor, biz de istemeyiz; fakat cinayet aydınlatılmalı."

Çavuşoğlu, Halkbank'la ilgili olarak da gerekli belge ve bilgilerin paylaşıldığını ifade ederek, "Halkbank, İran yaptırımlarını ihlal etmemiştir" dedi. 

Bakan Çavuşoğlu, Münbiç yol haritasının diğer bölgelere de uygulanması için Türk-Amerikan ekiplerinin önümüzdeki günlerde bir araya geleceğini söyledi.

POMPEO DA AÇIKLAMA YAPTI

Bakan Pompeo, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından Dışişleri Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Pompeo, "Rahip Andrew) Brunson'ın serbest kalmasından sonra oluşan pozitif ivme ve ilişkiyi memnuniyetle karşılıyorum ve diğer ortak endişelerin ele alınabileceği ilave kanalların kurulması çağrısında bulunuyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Mike Pompeo ayrıca, Türk mevkidaşıyla görüşmesinde Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini, Suriye'deki sorunlar konusunda iş birliğini ve Suriye'deki savaşın sona erdirilmesi için Birleşmiş Milletlerin (BM) öncülük ettiği barış sürecini destekleme konusunu da görüştüklerini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hatay'da işçi minibüsü devrildi: 12 yaralı

SONRAKİ HABER

Madendeki patlamada yaşamını yitiren işçiler toprağa verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...