20 Kasım 2018 13:36

Kayseri’den çağrı: Krizin yükünü çekmeyelim

Kayseri’de DİSK ve KESK’in çağrısıyla bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri, 'Krizin yükünü çekmeyeceğiz' dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kayseri’de DİSK ve KESK’in çağrısıyla bir araya gelen emek ve demokrasi güçleri, “Krizin yükünü çekmeyeceğiz” dedi. Eyleme Makro-Taze Market mağduru işçiler de destek verdi.

Açıklamayı okuyan DİSK Bölge Temsilcisi Cumali Sağlam, “Enflasyondan, işsizliğe, yoksullaşmadan, ekonomik durgunluğa kadar hayatımızı kabusa çeviren kriz ile karşı karşıyız” dedi.

‘HAKLARIMIZ İÇİN MÜCADELE EDELİM’

"Asıl meselenin krizin faturasının kime ödetileceğidir" diyen Sağlam, “Sendikal örgütlenmenin engellendiği, onbinlerce kamu emekçisinin ihraç edildiği, grevlerin yasaklandığı, hak aramanın bastırıldığı bir ortamda elde edilen yüksek kâr oranlarını paylaşmayanlar bugün zararını ve borçları halkın sırtına yıkmaktır” diye konuştu.

Sağlam, “Taleplerimiz ise, ücretler derhal artırılsın, işten atmalar yasaklansın, zamlar geri çekilsin, vergi adaleti sağlansın, kredi borçları faizleri silinsin, kıdem tazminatı hakkına dokunulmasın. Haklarımız için mücadele edelim” diye ifade etti.

MAKRO İŞÇİLERİ DESTEK VERDİ

“Krizin yükünü emekçiler ödemesin”, “İşten atmakta yasaklansın”, “Makro işçileri yalnız değildir” destek sloganları atıldı. Pazar günü imza kampanyası başlatan Makro mağduru işçiler açıklamaya destek verdi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yasin Börü davasında itirazlar esastan reddedildi

SONRAKİ HABER

Aslı Erdoğan Almanya'da okurlarıyla buluştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...