20 Kasım 2018 12:39

Ezel Akay: Sinema salonunda film izlemek bir ritüel

20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali film gösterimleri ve paralel etkinliklerle devam ediyor.

Fotoğraf: Fatih Üre

Paylaş

Anadolu Üniversitesi ve İletişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen 20. Eskişehir Uluslararası Film Festivali, film gösterimleri ve paralel etkinliklerle devam ediyor.

Festival süresince gerçekleşen “Sinema Dersleri”nde sinemacılar sinema öğrencileri ile buluşuyor. Pazartesi günü Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde gerçekleşen derslerin konuğu “Sarmaşık” ve “Kelebekler” gibi filmlerin film müziği bestecisi Ahmet Kenan Bilgiç, film müziği yapım süreçlerini anlatırken, oyuncu Doğu Demirkol ise oyunculuk sürecini öğrencilerle paylaştı.

Ayrıca Prof. Dr. Lale Kabadayı, Prof. Senem Ayşe Duruel Erkılıç, Doç. Dr. Ali Karadoğan ve Yönetmen Ezel Akay’ın katılımıyla gerçekleşen “Nasıl Geçti 20 Yıl?​” paneli ile hem festivalin son yılı değerlendirildi hem de Türkiye sinemasının son 20 yılına bir bakış atıldı.

“Sinema izleyicisi dediğimiz sinema salonuna giden izleyiciden ibaret değil” diyen Ezel Akay, sinema salonunda film izlemenin bir ritüel olduğunu ve bu ritüelin bitmeyeceğini söyledi. Son 20 yılda Türkiye'de çekilen filmlerin tamamen yaratıcılıktan uzaklaştığının altını çizen Akay, “Üretenler olarak sadece ticari pencereden bakmayı bırakmamız gerekiyor”diye ekledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Xewna Derew’in tanıtımı yapıldı

SONRAKİ HABER

CHP'de Türkçe ezan tartışması: CHP’li Öztürk Yılmaz ihraç edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...