20 Eylül 2012 10:44

Kadınlardan Ankara Barosuna tepki

Kadın avukatlar Ankara Barosunu protesto etti. Protestonun sebebi, Fethiye davasında tecavüz sanıklarının avukatı Mustafa İlker Gürkan’ın şikayeti üzerine Ankara Barosunun Avukat Candan Dumrul’a disiplin soruşturması açması. Soruşturmanın duruşmalı yürütülmesini isteyen kadınlar, içinde baronun da bulunduğu Ankara Adliyes

Kadınlardan Ankara Barosuna tepki
Paylaş
Selmane Ertekin

Mustafa İlker Gürkan’ın Fethiye davası devam etmekte iken Ankara Barosunun düzenlediği Uluslararası Hukuk Kurultayına konuşmacı olarak katılması kadınların tepkisi çekmişti. Ankara Kadın Platformu adına Avukat Candan Dumrul, Gürkan’ı tecavüz sanıklarının avukatlığını yaptığı için protesto etmişti. Gürkan’ın şikayeti üzerine baro, Dumrul hakkında disiplin soruşturması başlatmıştı.

Adliye önünde yapılan açıklamada konuşan Ankara Kadın Platformu Üyesi Tuğba Özcan, Muğla’nın Fethiye İlçesi Gebeler kaplıcasında bir kadının 8 kişinin tecavüzüne uğradığını hatırlatarak; Candan Dumrul’un bu davada mağdur tarafta olduğunu ifade etti.

BARO ‘SÖZ SÖYLEME’ DİYOR

Kadınlar olarak Gürkan’a karşı bütün davalarda tepkilerini gösterdiklerini belirten Özcan, Gürkan’a “Tecavüzcülerin avukatlığını yapma” dediklerini söyledi. Ankara Barosunun Candan Dumrul için başlattığı soruşturmanın kabul edilemez olduğunu dile getiren Özcan, baronun bununla topluma ve kadınlara, “Toplumsal olaylarda söz söyleyen kadın avukatlara soruşturma açabilirim” demek istendiğini belirtti. (Ankara/EVRENSEL)


BAROYA DÜŞMEZ

Özcan, soruşturmanın düşündürücü ve talihsiz olduğunu kaydederek, “Tecavüze, tacize, kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadele eden kadınları soruşturmak, kadın dayanışmasını yargılamak; baroların ve baro başkanlarının haddine değildir” dedi. Özcan, Ankara Barosunun bu tutumunu, “Vahim, acı ve kara bir mizah tablosu” olarak değerlendirdi.  Kadın avukatlar, arkadaşları Candan Dumrul’u bir avukat olarak yargılayan Ankara Barosunu bundan sonra tanımayacaklarını ve baroyla birlikte iş yapmayacaklarını dile getirdi. Duruşmalı olarak düzenlenen disiplin soruşturmasına Dumrul’u savunmak üzere 70 avukat katıldı.

ÖNCEKİ HABER

Kadın cinayetine tepki

SONRAKİ HABER

Rize’de bir garip sürgün olayı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...