20 Kasım 2018 11:58

Engelli kızı için çektiği krediyi ödeyemeyince hapse girdi

İşçi Süleyman Gün engelli kızının tedavisi için çektiği krediyi ödeyemeyince hapis cezası aldı. İşine döndüğünde banka maaşının tamamına haciz koydu.

Fotoğraf: Mithat Abakan/DHA

Paylaş

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yaşayan mevsimlik İşçi Süleyman Gün (42), 4 yıl önce rahatsızlanan ve engelli hale gelen kızı Yağmur Nur’un tedavisi için çektiği krediyi ödeyemeyince hapis cezası aldı. Cezaevinde 90 gün kalan Gün, işine döndü; ancak bu kez de aldığı maaşın tamamına haciz geldi.

Şu anda maaşının tamamı kesildiği için ailesinin ihtiyaçlarını karşılayamaz durumda olduğunu kaydeden Süleyman Gün, bankanın tüm maaşına haciz uygulamasına itirazda bulunduğunu, mahkeme sonucunu beklediğini söyledi. Eşten dosttan aldıkları borçlarla geçindiklerini anlatan Gün, banka yetkililerinin maaşına hacizle ilgili yeniden düzenleme yapmasını ve maaşının bir bölümünün kesilerek, borcunun tahsil edilmesini istedi.

‘BU AY MAAŞIMIN HEPSİ KESİLDİ’

Gün, “Bu ay maaşımın hepsi kesildi. Bizim taksitlendirme yaptığımız dosyada kıdem tazminatım, ilave yardımlar yani hepsinin kesilmesi için imzalamışım. 4- 5 evrak bu. Yargıtay ‘Maaşın 1/4’ünden fazlası kesilemez’ diyor. Bu sözleşme icra müdürlüğünde hazırlanmadı, avukat hazırladı. İcra müdürlüğü böyle bir durum var, diye bizi uyarmadı” dedi.

Süleyman Gün’ün işitme engelli eşi Neslihan Gün de Yağmur Nur’la birlikte 7 yaşında bir kızları daha olduğunu, eşinin aylık ücretinin tamamına haciz gelmesi nedeniyle paraları olmadığını, çocuklarını okula yaya olarak kendisinin götürüp, getirdiğini söyledi. Engelli olmasına rağmen geçen sene ilkokuldan teşekkür belgesi alarak, mezun olan ve bu sene Çağlayan Ortaokuluna kayıt yaptıran Yağmur Nur Gün de okulunu ve arkadaşlarını sevdiğini anlattı. Özel bankanın adını vermek istemeyen avukatı ise kendilerinin, Süleyman Gün’ün ailesinin ve çocuklarının durumunu bilemediklerini, ailede engelli birey olduğunu yeni duyduklarını iddia etti. (Antalya/DHA) 

ÖNCEKİ HABER

Tayaş Gıda’dan atılan işçi: Yağmurda yürüttüler, bir suyu çok gördüler

SONRAKİ HABER

46. Uluslararası Emmy Ödülleri sahiplerini buldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...