20 Kasım 2018 12:07

Seyit Ali Durmaz anıldı: Mücadelemizde yaşatacağız

2013'te trafik cinayetinde hayatını kaybeden EMEP üyesi Seyit Ali Durmaz'ı ailesi, mücadele arkadaşları ve sevenleri mezarı başında andı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Merter’de 20 Kasım 2013 tarihinde bir üst geçitten aşağı uçan dolmuşun altında kalması sonucu yaşamını yitiren Emek Partisi Üyesi Seyit Ali Durmaz, ölümünün yıl dönümünde ailesi ve mücadele arkadaşları tarafından mezarı başında anıldı.

Anmada konuşan Seyit Ali Durmaz’ın ağabeyi İbrahim Durmaz, “Seyit hepimizin yakından tanıdığı, hayatı boyunca yaşamını haksızlığa ve baskılara karşı mücadeleye adayan bir dava adamıydı.” dedi ve şöyle devam etti: “Onun davası özgür ve demokratik bir Türkiye davasıydı. Gündüzleri işsiz, geceleri aç yatılmayan işçi ve emekçilerin yaşayabileceği bir ülke davasıydı. Onun davası din, dil, ırk ayırmaksızın herkesin eşit, özgür ve kardeşçe yaşayabileceği bir ülke davasıydı ve o, bu davası uğruna hayatı boyunca bedeller ödeyerek mücadele etti. Seyit Ali Durmaz'ı yaşatmak ve davasına sahip çıkmak, geride kalan yoldaşlarına bıraktığı en kıymetli mirasıdır ve onu mücadelemizde yaşatacağız.”

Anmada konuşan Seyit Ali Durmaz'ın mücadele arkadaşı Mehmet Özcan da “20 Kasım'ı sevmiyorum, Namık Tarancı, Deniz Gezmiş'in annesi ve Seyit yoldaşı aynı tarihte yitirdim. Hayatımın son 20 yılını Seyit’le omuz omuza, mücadele ederek geçirdim. Bir dava insanının, bir yoldaşın ardından söyleyeceklerime kelimeler kifayetsiz kalır. Mücadelesine ve davasına sahip çıkarak Seyit'i yaşatmaya çalışıyoruz.” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TARİŞ işçileri: Bu mücadeleyi birlikte büyütebiliriz

SONRAKİ HABER

Tayaş Gıda’dan atılan işçi: Yağmurda yürüttüler, bir suyu çok gördüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...