20 Kasım 2018 11:44

Afgan kadın boksör tehditlere boyun eğmiyor

Afgan Kadın Boksör Sadia Burumand, kadınların ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğü ülkesinde tehditlere rağmen mesleğinden vazgeçmiyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Afganistan’da halen kadınların ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü ifade eden 22 yaşındaki genç boksör, “Afganistan’da özellikle boks sporuna kadınlar ilgi göstermiyor. Bu nedenle antrenmanları da erkeklerle yapıyorum” dedi. Burumand, bu durumun herkes tarafından olumsuz karşılandığını da söyledi.

Afganistan’ın kadına yönelik şiddet ve baskının en çok olduğu ülkelerin başında geldiğini dile getiren Burumand, “Ülkede kadınlara yönelik tabuları yıkmak için her şeye rağmen sevdiğim meslekten vazgeçmiyorum. Afgan kadınlarının da güçlü olduğunu göstermek istiyorum” diye konuştu.

Bu spor dalını seçtiği için sürekli çevresi tarafından rahatsız edildiğini belirten Burumand, bazen de tanımadığı insanlardan tehdit mesajları aldığının altını çizdi. Burumand, başkent Kabil’de bir boks müsabakası sırasında içtiği suya zehirleme amacıyla ilaç katıldığını tüm bunlara rağmen amacına ulaşmak için çabaladığını anlattı.

Afganistan’da kadın sporcuların antrenman yapacağı sayılı mekanların olduğu bilgisini veren Burumand, spor salonunun uzaklığı ve can güvenliğin olmamasının da diğer başlıca sorunlar olduğunu vurguladı.

Boks sporunun yanı sıra bir yerel televizyonda spor programı sunduğunu söyleyen Burumand, amacının boks dalında dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti. Burumand, Afganistan’da kadınların istediği yerde rahatça dolaşmasının bile zor olduğunu ifade etti. (Kabil/AA)

ÖNCEKİ HABER

Barselona’da tren raydan çıktı: En az bir kişi öldü, 44 kişi yaralandı

SONRAKİ HABER

‘Erdoğan’ın prensi kastetmediği Türk yetkililerce doğrulandı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...