20 Kasım 2018 08:14

Hopa'da ‘Halkçı, demokratik yerel yönetim nasıl olmalı?’ paneli

Yerel seçimler yaklaşırken, ‘nasıl bir yerel yönetim’ konulu tartışmalar hız kazandı. Hopa’da da vatandaşlar yerel yönetim panelinde buluştu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Hopa'da oluşturulan Yerel Yönetim İnsiyatifi'nin çağrısıyla, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası  konferans salonunda "Halkçı, demokratik yerel yönetimler nasıl olmalıdır? konulu panel gerçekleştirildi. Panele EMEP, HDP, ÖDP, Halkevleri ve CHP, sendika temsilcileri, kitle örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Mimar Mahmut Zeytinci yerel yönetimlerin yasal işleyişi ve yerel yönetimlerde yapılabilecek hususlar konusunda açıklamalarda bulundu.

Emek Partisi adına söz alan emekli eğitimci Hasan Azaklı yerel yönetimlerin işleyişinde mahalle meclislerinin önemini anlattı. Mahalle meclislerinin kağıt üzerinde, formalite icabı oluşturulan bir organ değil, mahallelerde halkın temel sorunlarının dile getirilip yerel yönetimlerce çözüme kavuşturulması için aktif ve işlevsel bir rol üstlenecek organ olması gerektiğini vurguladı. Azaklı, kadınların yerel yönetimlerde temsiliyetinin Hopa'da içler acısı olduğunu vurgulayarak “Hopa'da kadın temsiliyetinin adı yok, bu nedenle kadınlar siyasal yaşamda ve temsiliyette daha etkin rol almalı. Siyasal çevrelerde erkek egemenliği baskın, bu durumun kırılması gerekir” dedi. Azaklı, belediyelerin kültürel ve sanatsal aktivitelere ağırlık vermesi gerektiğini, karar mekanizmalarının mahallelerde halkın katılımı ile alınması gerektiğini ifade ederek, bu durumun işlevsel hale getirilmesinin önemsenmesini dile getirdi. Azaklı son olarak muhtarlıkların önemine işaret etti.

Toplantıya katılan konuşmacılar da Hopa'da yerel yönetimin nasıl olması gerektiğine dair  görüşlerini dile getirdi. (Artvin/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AİHM'den Demirtaş kararı: Tutukluluk hukuka aykırı, serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Trump'ın iltica başvurularına ret kararı durduruldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...