20 Kasım 2018 07:38
Son Güncellenme Tarihi: 20 Kasım 2018 08:06

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, MHP'den istifa etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 50 yıldır üyesi olduğu MHP’den istifa ettiğini duyurdu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, düzenlediği basın toplantısıyla MHP’den istifa ettiğini duyurdu.

Kocamaz açıklamasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ve Toroslar Belediye Başkanı ve MHP'nin Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Hamit Tuna'yı eleştirdi. Açıklamadan öne çıkanlar şunlar oldu:

■ "2014’te yeni Büyükşehir yasası tartışılırken bizzat bir daha aday olmayacağımı belirtmeme rağmen, bizzat Genel Başkan Yard. dileğiyle aday oldum. Adaylığımızın açıklanması bir yıl geciktirildi. İl Yönetimi görevden alındı seçimden sonra. Yeni gelen yönetimle uyum içinde çalıştık. Bu uyumdan rahatsız olanlar, özellikle Toroslar teşkilatı ve Belediyesi merkezli tezviratlar nedeniyle görevden alındı yönetim. Hamit Tuna, B.B. başkanlığımı hazmedemedi.

■ Çok zor bir süreç yaşadık, yaşıyoruz. Bize ve arkadaşlarımıza kumpas kuran, ancak kendi çocuklarını FETÖ okullarında okutan savcıların da yargılanmalarını bekliyoruz. Adaletten yoksun olan ve çifte standart uygulayan devlet…

■ "İlk günden bu yana neler konuştukları, ne senaryolar yazdıklarını duyuyorum. Burhanettin Kocamaz istifa ettirilecekmiş, Hamit Tuna seçim öncesi Büyükşehir Meclisinden seçtirilecekmiş. Kabul etmezse iftiralar atılacakmış. Burhanettin Kocamaz’ın Allah’tan başka kimseye veremeyeceği bir hesabı yoktur. 

■ Her kim ki böyle bir adım atarsa kazdığı kuyuda kendisi boğulacaktır.

■ Siyaset demokratik kuralların dışına çıkmış, sap ve saman birbirine karışmış, adeta karşılıklı hakaret sahnesine dönüştürülmüştür. MHP’de parti içi demokrasi ortadan kalkmış, parti yöneticilerinin herhangi bir fikir öne sürmesi adeta yasaklanmıştır. B. Kocamaz da dahil hiç kimse kutsanmış bir varlık değildir.

■ MHP çatısı altında hizmet üretme olanağının ortadan kaldırıldığı bir ortamda, ülkücü fikirlerimi ve Başbuğ’a sadakatımı saklı tutmak kaydıyla, MHP’den istifa ediyorum." 

Burhanettin Korkmaz'ın hangi partiye geçeceğini yarın duyurması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bulgaristan'da halk hükümet istifa talebiyle sokaklarda

SONRAKİ HABER

Bahçeli: Gezi'nin finansörleriyle mücadelenin neresi kaygı verici?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...