20 Eylül 2012 10:20

Karzai 10 valiyi görevden alıyor

AFGANİSTAN Devlet Başkanı Hamid Karzai, 10 eyalet valisini birden görevden almaya hazırlanıyor. Görevden alınacaklar arasında, Taliban militanlarıyla mücadelenin en sıcak yerlerinden biri olan Helmand eyaletinin valisi Muhammed Gulab Mangal da var.Karzai’nin yardımcılarından biri, isim vermeden yaptığı açıklamada, Mangal’ın “siyasi seb

Karzai 10 valiyi görevden alıyor
Paylaş

AFGANİSTAN Devlet Başkanı Hamid Karzai, 10 eyalet valisini birden görevden almaya hazırlanıyor. Görevden alınacaklar arasında, Taliban militanlarıyla mücadelenin en sıcak yerlerinden biri olan Helmand eyaletinin valisi Muhammed Gulab Mangal da var.
Karzai’nin yardımcılarından biri, isim vermeden yaptığı açıklamada, Mangal’ın “siyasi sebeplerle” görevden alındığını belirterek şöyle konuştu: “Birçok gereksiz ilişkileri vardı; yabancılarla, Devlet Başkanının sevmediği şekilde yakın ilişkiler. Yolsuzluklara karıştığı şüphesi de vardı.”
Görevden alınması beklenen 10 valinin birçoğuna devlet yönetiminde yeni görevler verilecek.
Bazıları başka eyalet yönetimlerine atanacak. Ancak Mangal için ayrılmış bir makam yok.
3 ay içinde tamamlanması beklenen bu görev değişiklikleri aynı zamanda, 2014’te yapılacak seçimlere bir hazırlık olarak görülüyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Rusya Kırgızistan’la üs anlaşması imzaladı

SONRAKİ HABER

İsrail, Gazze-Mısır sınırını vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa