19 Kasım 2018 12:55

Kulis: HDP’de Diyarbakır için Demirtaş öneriliyor

HDP'de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın adı konuşuluyor.

Fotoğraf: HDP

Paylaş

HDP'de Diyarbakır için 2 yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın aday gösterilebileceği konuşuluyor. 

Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre; yerel seçim çalışmalarını sürdüren HDP’de Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da adı konuşuluyor. 

‘VAN’DA CELAL DOĞAN, DİYARBAKIR’DA AHMET TÜRK’

Edinilen bilgiye göre HDP, kayyım atanan büyükşehir ve il belediyelerini alma konusunda kararlı. Bu illere AKP’nin kriminalize edemeyeceği isimler tespit etmek için özel bir çaba harcanacak. Bu çerçevede Van’da Celal Doğan, Diyarbakır’da Ahmet Türk gibi isimler üzerinde duruluyor.

BATI İLLERİNDE NE OLACAK?

Parti organlarında yapılan tartışmaya göre “AKP-MHP blokunu geriletmek” üzerine strateji geliştiren HDP, batı illerinde muhalefetin gösterdiği adaya göre adayını belirleyecek.

Muhalefet eğer HDP’nin hassasiyetlerini dikkate bir aday gösterirse güçsüz, tersi olursa güçlü bir adayla yerel seçim yarışına katılacak. 

DİYARBAKIR İÇİN DEMİRTAŞ ÖNERİSİ

HDP’de en çok merak edilen belediye başkan adaylarından biri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne gösterilecek isim. Parti kulislerine göre, Edirne Cezaevi’nde 2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ismi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için “ciddi ciddi” konuşuluyor. 

Demirtaş hakkında verilmiş bir hapis cezası var ancak bu ceza kesinleşmediği için adaylığına engel bir durum yok. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mahalle muhtarlığına kayyım atandı

SONRAKİ HABER

ABD yaptırımları, kanser hastalarının hayatını riske atıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...