19 Kasım 2018 12:48

Fransa'da akaryakıt zammı protestoları sürüyor

Fransa’da akaryakıt zamlarına karşı protestolar kapsamında çok sayıdaki petrol deposunun giriş ve çıkışları kapatıldı.

Paylaş

Fransa'da cumartesi ülke genelinde başlayan akaryakıt zammı protestoları devam ediyor. Ülke genelinde ‘Sarı yelekliler’ adı altında örgütlenenlerin akaryakıt zamlarını ve ek vergi konulmasını protesto etmek için cumartesi günü başlattıkları eylemler sürüyor.

‘Sarı yelekliler’, sabahın erken saatlerinden itibaren ülkedeki çok sayıda petrol deposunun giriş ve çıkışlarını engelledi.

‘Sarı yelekliler’ ayrıca Fransa'da Calais, Villefranche-Sur-Saone ve Belfort gibi birçok kentteki otoyollarda blokaj eylemi düzenlendi. Fransızların sabahın erken saatlerinden bu yana otoyolların açılmasını beklediği ifade edildi.

Kamu yayıncısı France Info'nun haberine göre, Saint-Dizier kentinde düzenlenen eylemlerde bir kişi ağır yaralandı.

Bu arada, ‘Sarı yeleklilerin’ cumartesi günü Paris'te büyük bir eylem yapmaya hazırlandığı belirtildi.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, dün akşam yaptığı açıklamada, önceki gün ülke genelinde akaryakıt zammı protestolarına katılanların kızgınlıklarını anladığını ancak hedefledikleri reformları sürdürmekte kararlı olduğunu belirtmişti.

Fransa İçişleri Bakanlığı, cumartesi günü ülke genelinde akaryakıt zammı protestolarına yaklaşık 287 bin kişinin katıldığını, çıkan olaylarda bir kişinin hayatını kaybettiği, 409 kişinin yaralandığını ve 157 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı.

Ülke genelinde cumartesi düzenlenen gösterilerde, hükümetin akaryakıta ek vergi getirmesine tepki gösterilmişti. Eylemciler, ülke genelinde yüzlerce cadde ve yolda blokaj eylemi düzenlemişti.

Fransız basını, dünkü gösterilere katılanların sayısının 40 bin olduğunu yazmıştı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

Kayyımın yolsuzluk iddialarını haber yapan Sedat Sur cezaevine girdi

SONRAKİ HABER

Mahalle muhtarlığına kayyım atandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...