19 Kasım 2018 12:30

HDP'li vekiller engellemelere rağmen Leyla Güven için açıklama yaptı

HDP’li kadın milletvekilleri tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven için polislerin engellemesine rağmen cezaevi önünde açıklama yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP’li kadın milletvekilleri, 7 Kasım tarihinden bu yana açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutulduğu Diyarbakır Cezaevi önünde polislerin engellemelerine rağmen basın açıklaması yaptı.

Vekillerin açıklama yapmasını engellemeye çalışan polisler, sık sık eylemin sonlandırılması çağrısını yaptı. Polisler kadın vekiller dışında diğer katılımcıları alandan uzaklaştırdı. Engellemelere rağmen açıklama yapan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, öncelikle kendilerine yönelik tutumu kınadı.

‘GÜVEN, BARIŞ VE DEMOKRASİ İÇİN MÜCADELE İÇİNDE’

Güven’in 31 Ocak’tan bu yana cezaevinde olduğunu belirten Taşdemir, Güven’in 7 Kasım’dan bu yana da açlık grevinde olduğunu hatırlattı.

Güven’in başlattığı eylemin kişisel olmadığını ifade eden Taşdemir, “Kadınların, halkların barış ve demokrasi talebini ifade etmek için bu mücadeleyi başlatmıştır. Derinleştirilen tecrit insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Devlet kendi hukukunu inkar ederek bu tecridi 3 yıldır devam ettirmektedir. Biz kadınlar biliyoruz ki tecrit demokrasiye, özgürlüklere yöneliktir. Biz kadınlar bu tecride karşı olduğumuzu, kabul etmediğimizi belirtiyoruz” dedi.

Barış sürecine dikkat çeken Taşdemir, Öcalan’ın konumunun barış için önemli olduğunu ve tecrit ile savaşın derinleştirilmek istendiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ruhani: Petrol ihracatına devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

Yük gemisi iskeleye çarptı, körfeze yakıt sızdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...