19 Kasım 2018 12:35

Ruhani: Petrol ihracatına devam edeceğiz

İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani, ABD’nin yaptırımlarını tanımayarak petrol ihracatına devam edeceklerini söyledi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani devlet televizyonunda canlı yayına çıkarak, “İran petrol ihracatına devam edecek ve ABD’nin ekonomik savaşına direnecek” diyerek ABD`ye meydan okudu.

Ruhani, Khoy kentinde yaptığı ve devlet televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında, “Amerika Yemen'den Irak'a kadar bölgedeki başarısızlıkları için bizi suçluyor. İran'a karşı yürütülen psikolojik savaşın bir parçası olan bu baskıya boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Ruhani ayrıca “Petrol ihracatımızı durdurmayı başaramadılar. Petrol ihraç etmeye devam edeceğiz” dedi.

AB'DEN İRAN'A UYARI:

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise İran nükleer anlaşmasını desteklemekle beraber, İran'ın davranışlarından kaynaklanan sorunları göz ardı etmediklerini söyledi.

Brüksel'de toplanan AB Dışişleri Konseyi öncesinde basına açıklamalarda bulunan Mogherini, Konsey'in ana gündem maddelerinin Yemen, Ukrayna ve NATO-AB iş birliği olacağını açıkladı. AB'nin İran nükleer anlaşmasına destek vermesinin Tahran yönetiminin Avrupa'da ve bölgesindeki faaliyetlerini onayladığı anlamına gelmediğini ifade eden Mogherini şu ifadeleri kullandı:

“İran'ın davranışlarından kaynaklanan sorunlarını göz ardı etmiyoruz. Bu konuyu İranlı muhataplarımızla açık şekilde gündeme getiriyoruz.”

Öte yandan Mogherini, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını bertaraf etmeyi amaçlayan özel ticari mekanizma üzerinde çalışmaların devam ettiğini, bu çerçevede özellikle Almanya, Fransa ve İngiltere'nin atacağı adımın önem taşıdığını kaydetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Abdullah Cömert davasında sanık polisin cezasında indirim yapıldı

SONRAKİ HABER

HDP'li vekiller engellemelere rağmen Leyla Güven için açıklama yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...