19 Kasım 2018 23:27

Meclise giriş yasağı kalktı

Sendika, meslek odası, siyasi parti ve kitle örgütü temsilcilerinin TBMM’ye giriş yasağı kaldırıldı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Mecliste milletvekilleriyle basın toplantılarına katıldıkları için sivil toplum örgütü ve meslek örgütleri yönetici ve üyelerinin de aralarında olduğu yüzlerce kişiye getirilen ‘Giriş Yasağı’ CHP’nin girişimleriyle sona erdi. Yüzlerce kişi ‘kara liste’de oldukları gerekçesiyle Meclise giremiyordu. Yasağın kaldırılması için soru önergesi veren CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, konuya ilişkin Meclis Başkanı Binali Yıldırım ile de görüşme gerçekleştirdi. Çakırözer, yasakların kaldırılması çağrısında bulunarak, güçlü bir demokrasinin ve Meclis çalışmasının gereği olduğunu vurguladı.

HALKIN MECLİSİNE GİRİŞ YASAĞI UTANÇ VERİCİ

Çakırözer, yüzlerce meslek odası ve sivil toplum örgütü üyelerinin Meclise girişlerinin yasaklanmasının nedenini sorarak, “Bu ülkenin yurttaşlarına halkın Meclisine giriş yasağı konulması utanç vericidir. Bu isimlerin de aralarında olduğu ‘kara liste’ derhal kaldırılmalıdır” çağrısında bulundu. CHP’nin çabaları olumlu sonuçlandı. Meclis Güvenlik Koordinasyon Komitesi sivil topluma yönelik yasakları kaldırdı. Çakırözer’in önergesine yanıt veren TBMM Başkan Vekili Mustafa Şentop yasakların kalktığını belirtti. Şentop yanıtında, “Hiçbir ziyaretçinin TBMM’ye girişinde sınırlama bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

Meclise giriş yasağı olan yüzlerce kişi arasında Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Türkiye Küçük Millet Meclisleri (TkMM) Başkanı Oya Özden ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Öztürk Türkdoğan gibi isimler de bulunuyordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li vekil Erdin Bircan son yolculuğuna uğurlandı

SONRAKİ HABER

4 tuvalet için 1 milyon 25 bin 981 lira ödenmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...