19 Kasım 2018 10:47

Ekonomik kriz mühendis ve mimarları da vuruyor

TMMOB, mesleklerine özgü sorunlarla boğuşurken, ekonomik krizle de mücadele etmeye çalıştıklarını belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ekonomik krizden mühendis, mimar ve şehir plancılarının da etkilendiğini belirten Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz,  “Meslektaşlarımız hem pahalılık, geçim sıkıntısı ve borçlanma gibi ortak sorunlarla hem de mesleğimize özgü sorunlarla boğuşmak zorunda kalmaktadır” dedi. 

Koramaz, yaptığı açıklamada, ekonomik krizin faturasının emekçilere yüklenmesine tepki gösterdi. “Siyasal iktidarın çözüm önerisi, ekonominin küçülmesi ve krizin bedelini emeği ile geçinen yoksul kesimlerin ödemesidir” diyen Koramaz, “Ülkemiz sadece parası olanın para kazabildiği bir rant ülkesine mahkum edilmektedir” dedi.

KAMUDA SÜRGÜN, ÖZELDE İŞSİZLİK

Kamuda çalışan meslektaşlarının siyasi baskı, sürgün, düşük ücret ve kadro sorunu ile, özel sektörde çalışan meslektaşlarınınsa işsizlik, esnek çalışma, güvencesizlik ve reel ücret kaybı ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Koramaz, “Meslektaşlarımızın ekonomik kriz altında ezilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Koramaz; 2012’de Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve TMMOB arasında imzalanan ve daha sonrasında SGK tarafından tek taraflı olarak iptal edilen protokolün yeniden uygulanması, kamuda çalışanların özlük hakları ve düşük ek gösterge sorunlarının ortadan kalkması, TMMOB’yi hedef alan baskıların sonlanması ve ihraç edilen mühendis, mimar ve şehir plancılarının işlerine iade edilmesini hedef olarak belirlediklerini aktardı.

ASGARİ ÜCRETİ TAKİP EDECEĞİZ

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe görüşmelerini ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarını takip edeceklerini söyleyen Koramaz, önümüzdeki bir buçuk aylık dönemde çeşitli faaliyetlerle mühendis, mimar ve şehir plancılarının sorunlarını dile getireceklerini belirtti. Koramaz, sözlerini “TMMOB olarak kriz koşullarında haklarımıza, mesleğimize ve örgütümüze sahip çıkıyoruz” diye sonlandırdı.

 

ÇALIŞTAYLAR SÜRECİ

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz gerçekleştirecekleri programları da paylaştı:

■ 15 Aralık 2018 tarihinde Kamuda Çalışan Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Çalıştayı,

■ 22 Aralık 2018 tarihinde Ücretli Çalışan-İşçi Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Çalıştayı

■ 5 Ocak 2019 tarihinde OHAL KHK’ları ile İhraç Edilen Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Çalıştayı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Musa Anter’in katil zanlısı AKP aday adayı oldu

SONRAKİ HABER

İsrail'de erken seçim tartışması: Başbakanın yanında duracağım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...