19 Kasım 2018 10:39

Ayhan Bilgen HDP'deki görevinden ayrılacağını açıkladı

Roboski katliamı nedeniyle partideki görevinden ayrılacağını duyuran HDP Grup Başkan Vekili Ayhan Bilgen Evrensel'e konuştu: Mücadeleyi bırakmıyorum.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP Grup Başkan Vekili Ayhan Bilgen’in Roboskî Katliamı davasında partisinin üzerine düşen görevi yapmadığını söyleyerek görevini bırakacağını söylemesi tartışmalara neden oldu. Pazar gecesi Bilgen’in konuya ilişkin basın açıklaması yapacağı belirtilirken, sonrasında açıklama iptal edildi. Bilgen, gece sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Roboskî konusunda daha duyarlı başka bir adres olmadığına göre bir yere gitmiyorum, mücadeleyi bırakmıyorum. Sadece siyasette sorumlulardan hesap soramadığımızda halka hesap vermemiz gerektiğini biliyorum. Nokta!” dedi.

Sabah saatlerinde Evrensel’e konuşan HDP Grup Başkan Vekili Ayhan Bilgen, partinin yetkili kurullarında yeni bir görevlendirme yapılana kadar partideki görevini sürdüreceğini söyledi. Bu kararının nedenini sorduğumuz Bilgen, yaptığı açıklamanın dışında özel bir nedeni olmadığını, görevi bırakmasındaki gerekçenin Roboskî meselesi olduğunu dile getirdi.

2011’de gerçekleşen Roboskî Katliamı’nda 34 kişi yaşamını yitirmişti. Roboskî davasında avukatların Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yaptığı başvuru, talep edilen bir belgenin avukatlar tarafından 2 gün geç ulaştırılması nedeniyle reddedilmişti. Yakınlarını kaybeden ailelerin de bu hatadan sorumlu tutarak şikayetçi olduğu Şırnak Barosu Başkanı Av. Nuşirevan Elçi’nin tekrar seçilmesinin bu istifanın gerekçesi olduğu belirtiliyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şahsiyet IMDB’de 39. sırada

SONRAKİ HABER

Musa Anter’in katil zanlısı AKP aday adayı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...