19 Kasım 2018 09:45

Müftülükten okullarda ‘kutlu doğum’ etkinliği

Bergama Müftülüğünün, ‘kutlu doğum haftası’ kapsamında okullarda konferanslar düzenleyeceği açıklandı.

Fotoğraf: Bergama Müftülüğü

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Bergama Müftülüğü, kutlu doğum haftası kapsamında okullarda konferanslar düzenleyecek. Eğitim Sen Şube Başkanı, eğitime yönelik gerici saldırıların ancak laikliğin kararlılıkla savunulması ile durdurulabileceğini dile getirdi.

Okulları, dindar nesil yetiştirmenin bir alanı olarak gören AKP iktidarının çalışmaları devam ediyor. Müfredat değişikleri ile kitaplarda dinsel referansları yaygınlaştıran, seçmeli din dersi dayatmasında bulunan, öğrencilere dini kıyafetler giydirerek camilerde toplu namaz kıldıran, imam hatipleri yaygınlaştıran, okullara mescit zorunluluğu getiren iktidar, kutlu doğum haftası adı altında din adamlarını okullara sokmayı sürdürüyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 17 -25 Kasım tarihlerini ‘Mevlid-i Nebi’ haftası ilan etmesi ile birlikte ilçe müftülükleri de harekete geçti. Bergama'da ilçe müftülüğü çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Etkinliklerin bir kısmı ise okullarda gerçekleşecek. Etkinliklerin bilgisi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Bergama Kaymakamlığının emri ile bildirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de okul müdürlüklerine yazı yollayarak gereğinin yapılmasını istedi.

Etkinlikler kapsamında, Bergama Kadri Anadolu İmam Hatip, Bergama Cumhuriyet Anadolu, Akif Ersezgin Anadolu, Bergama Kız Anadolu İmam Hatip, Bergama Kız Teknik Anadolu Meslek ve Kız Meslek liselerinde konferanslar düzenlenecek. Konferansların konuşmacıları ise dikkat çekiyor; Bergama Müftüsü Hayrullah  Yavuz ve Katip Çelebi Üniversitesi'nin İlahiyat Fakültesi kökenli rektörü Saffet Köse.

MÜFTÜ FETÖ'DEN AÇIĞA ALINDI, YARGILANDI

15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Gönen Müftlüğü görevini yürüten Hayrullah  Yavuz, ilçede aralarında dönemin kaymakamının da bulunduğu 81 kişi ile birlikte görevinden uzaklaştırılmıştı. Hakkında dava da açılan Yavuz, geçen sene Bergama'ya müftü olarak atandı.

'HUZUR İÇİN HAK ARAMAYIN' DİYEN REKTÖR

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse bir konferans esnasındaki "Eskiden kul hakkı denildiğinde titrerdik. Şimdi insan hakları diye bir şey getirdiler. Kadın hakları ve çocuk hakları, işçi hakları, hasta hakları diye. Çözüm ve huzur arıyorsak hakperest olmayı terk etmemiz gerekiyor" sözleri ile gündeme gelmişti.

'LAİKLİĞİ KARARLILIKLA SAVUNURSAK GERİ ATACAKLARDIR'

Müftülüğün kutlu doğum haftası etkinlikleri ile ilgili Evrensel'e açıklamada bulunan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, eğitimin her geçen gün endişe verici bir hale getirildiğini vurguladı. İktidarın laiklik karşıtı cemaat ve tarikatların görüşleri doğrultusunda eğitime müdahale ettiğini dile getiren Kılıç "AKP taşeronlar aracılığı ile eğitimi gericileştirme çalışmalarını sistematik hale getirdi. Dün bu Gülen Cemaati idi bugün başka cemaatler. Laik eğitimin kalan kırıntılarının da her geçen gün hızla tasfiye edildiğini görmekteyiz. Bütün bunlar yaşanırken, eğitimciler, sendikalar, laik eğitim isteyenler olarak en az onlar kadar biz de çalışmalıyız. Dayatılan tarikat-cemaat ideolojisine karşı laik, bilimsel, demokratik ve anadilde eğitimi kararlı bir şekilde savunursak onlar geri adam atmak zorunda kalacaklar. Geri kalmış Orta Çağ zihniyetini ancak bu şekilde def edebiliriz" dedi.

ÖNCEKİ HABER

'Ankara'nın OHAL'i kaldırılsın'

SONRAKİ HABER

Almanya Suudi Arabistan’a silah satışını durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...